Saha dışındaki Alex'e kefil değilim

Saha dışındaki Alex'e kefil değilim
3 Ekim 2012 12:59

Son günlerin en sıcak konusu Alex-Fenerbahçe ve Başkan Yıldırım arasında yaşanan olaylar. Alex’in mukavelesinin feshedilmesiyle birlikte tansiyon fırladı. Alex’in açıklamaları bu sıcak gündeme tuz biber ekti. Başkan Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman, Alex’le ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Borussia Mönchengladbach maçı için Almanya’ya gitmek üzere kafileyle Atatürk Havalimanı’nda bulunan Başkan Yıldırım yaşanan süreçle ilgili ilk kez NTV’ye konuştu.

Yıldırım şunları söyledi: “Her şey Alex üzerine kurulmuş gibi görülüyor. Alex’i alkışladık, arkasında durduk. Aykut Hoca kendisiyle konuştuktan sonra beni aradı. 16.15’te kulübe geldiler. 16.00 dediler, beni beklettiler. Odaya geldi, elinde twit, elinde telefonu devamlı yazıyor. Bir büyüğün karşısında bile ayak ayak üstüne atmayız. Yüzüme bakmıyor, twite devam ediyor. ‘Benim durumum ne olacak’ dedi, ‘Sen ne istiyorsan o olacak’ dedim. ‘Ben gitmek istiyorum, mukavelemi feshedin’ dedi.

GEREKİRSE SANİYEDE KARAR VERİRİM
Üç dakikada diyor, ben Fenerbahçe menfaatleri için gerekirse saniyede karar veririm. O gün nasıl alkışladıysam, bugün de gitmesi gerektiğine inandığım için kararı verdim.

YA ALEX GİDER, YA BAŞKAN
Alex Fenerbahçe Başkanı’nın üzerine çıkmışsa ya Alex gider, ya başkan gider. Önümüzdeki hafta bir basın toplantısı yapacağım.

BABAMI TANIMAM
Saha içindeki Alex’e kefilim ama saha dışındaki Alex’e kefil değilim. Dün Alex’e küfür edenler bugün Alex’in arkasında duruyorlar. Alex’i seviyorsa ben seviyorum, Aykut Kocaman seviyor. 8 senede burada kalmasını sağladık. Bir dakikada, gözümü kırpmam babamı tanımam.”

SEN BÜYÜKSÜN DEMEDİM
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman da  :“Konu ısıtılıp ısıtılıp öne sürülse de ben olayın dışında kalma gayretindeyim. Ancak Alex’in kullandığı cümle beni rahatsız etti. Konuşmamızda ‘Sen çok büyüksün seni idare edemiyorum’ sözü geçmedi. Alex, büyük bir oyuncu. Ama ‘Sen çok büyüdün’ sözü bana ait değil, bunun düzeltilmesini istiyorum. 8 yıldan sonra buradan ayrılmak kolay değil. İnsanların içini acıtmak için çaba göstermemeli. Ben bunun olmaması için gayret gösteriyorum. Zamanın gerçek doğruyu göstereceğine inanıyorum. Başkan isterse ben de yapılacak basın toplantısı sırasında orada olup sorulara yanıt vermek isterim. Alex’in söylediği cümleler bana ait değildir.”

NTV