Safir Saç Ekimi İşlemleri ve Yöntemleri

Safir Saç Ekimi İşlemleri ve Yöntemleri
29 Temmuz 2021 15:18

Günümüzde kullanılan çeşitli saç ekim yöntemleri arasında safir saç ekimi yöntemi de bulunur. Bu yöntemin uygulanması aşamasında insanların kelleşen bölgelerinde yeniden saç oluşturulması mümkündür. Saçların yeniden çıkarılması aşamasında saç ekimi dışında bilinen bir yöntem bulunmaz. Bu nedenle hastaların saç ekimi aşamasında yeni tekniklerin geliştirilmesi mümkündür.

 

 

 

Bu tür yöntemlerden birisi olarak karşımıza çıkan safir saç ekimi yöntemi aşamasında kanal açmak için safir bıçaklar kullanılır. Kullanılan bu bıçaklar sayesinde insanların saç derisinde daha az enfeksiyon oluşumu görülür. Aynı zamanda bu yöntem sayesinde daha fazla saç kökünün hayatta kalması temin edilir.

Safir Saç Ekimi

Bu saç ekim yönteminin temelinde safir gibi doğal malzemelerin kullanılması önerileri gelir. Aynı zamanda bu yöntemin uygulanması ile birlikte hastalarda saç derisinde ortaya çıkan enfeksiyonlar en aza iner. Normal şartlar altında saç derisinde kanal açmak için farklı yöntemlerin kullanılması neticesinde bazı saç köklerinin tutmaması durumu karşımıza çıkar. Aynı zamanda bu yöntemlerin gerçekleştirilmesi aşamasında doğal safir kullanımı hastaların daha az acı hissetmesi sonucunu ortaya koyar.

Safir Saç Ekimi Nedir?

Bu yöntem aşamasında sürekli değiştirilebilen safir uçlar kullanıldığı için hijyenik bir işlem sağlanabilir. Bu aşamada kullanılan safir doğal bir taş malzeme olduğundan dolayı enfeksiyonların sıklıkla oluşması durumu karşımıza çıkar. Özellikle konforlu işlem yaptırmak isteyen hastalar tarafından tercih edilir.

Safir Saç Ekimi Avantajları Nelerdir?

Bu tür safir saç ekimi yöntemlerinin avantajlarından birisi de hijyenik ve temiz olmasıdır. Bunun dışında kullanılan yöntemlere bağlı olarak hastalarda saç ekiminin daha verimli olması ve daha sıkı ekim yapılması da mümkündür. Metal uçlar zamanla insan derisinde sorunların ortaya çıkmasına neden olduğundan dolayı bu ekim yöntemi kullanılır. Bu tür avantajları nedeni ile tercih edilir.

Safir Saç Ekimi Yönteminin Özellikleri Nelerdir?

Bu yöntemin kullanılması aşamasında en büyük farklılık kanal açmak için doğal taş malzeme ve saç köklerinin yerleştirildiği köklerin safir uçlar ile açılmasıdır. Safir uçlar metal uçlardan farklı olarak hastalık ya da enfeksiyon riskini en aza indirmenin yanı sıra aynı zamanda bu yöntem sayesinde hastaların tedavisinde daha fazla saç kökü hayatta kalır.

Safir Saç Ekimi Neden Önemlidir?

Hastalarda doğal bir yöntem olduğu için safir saç ekimi fiyatları ve nitelikleri ile ön plana çıkar. Bu nedenle de birçok sağlık merkezinde bu tedavi yönteminin kullanılması ön plana çıkar. Aynı zamanda bu yöntemin uygulanması ile birlikte siz de beklentileri karşılayan çözümlerden yararlanabilirsiniz.

Safir Saç Ekimi Nasıl Uygulanır?

Bu yöntem normal fue yöntemi gibi uygulanır. Fue yönteminden en büyük farklılıkları arasında bu yöntemde safir uçların kanal açmak ya da kesi oluşturmak için tercih edilmesi gelir. Bunun dışında hastalarda bu yöntemin uygulanması aşamasında safir uçların kullanılması sayesinde daha fazla konfor elde edilir.

Safir Saç Ekimi Öncesi Neler Yapılmalıdır?

Hastaların safir saç ekimi fiyatları dışında bu yöntemin uygulanması aşamasında işlemin detayları hakkında bilgi sahibi olması önem taşır. Son zamanlarda bu yöntemin uygulandığı birçok alan bulunmakla birlikte sağlık merkezlerinde fiyatlar değişiklik gösterir.

Safir Saç Ekimi Sonrası Neler Yapılmalıdır?

Hastaların sonrasında saç derisinin korunması için dikkat etmesi gerekir. Bunun dışında hastaların tedavi sonrasında sigara kullanmaması da yine tedavinin başarı açısından önemli olduğundan dolayı dikkat edilmesi gerekir.

Safir Saç Ekimi Fiyatları

Sağlık merkezinde saç ekme yöntemlerinin değiştirilmesi aşamasına ücretler tedaviye göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda hastaların safir saç ekimi fiyatları hakkında bilgi almak için internet sitelerinden bilgi alması da muhtemeldir.

https://tr.primehtc.com/safir-sac-ekimi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.