Saç Ekimi Nedir? – Smile Hair Clinic

Saç Ekimi Nedir? – Smile Hair Clinic
2 Ağustos 2021 18:46

Saçlar görünüşümüzün önemli bir kısmını oluşturduğu için saç ekimi işlemi yaygınlık kazanmıştır. Hatta yüzümüzde en çok dikkat çeken yerlerden bir tanesidir. Bu nedenle kişiler saçlarına son derece büyük önem gösterir. Ancak özenli bakıma rağmen saç dökülmesi sıklıkla karşılaşabilen bir durumdur. Başta genetik olmak üzere birçok faktör bu durumda rol alır.

 

 

İnsanlar saç kaybını durdurmak veya yeni saçlar kazanmak için tarih boyunca bir sürü yöntem denemişlerdir. Ancak her ne kadar geçici çözümler bulunduysa da yeterli olmamış ve saç kaybı kalıcı bir şekilde önlenememiştir. Günümüzde ise saç kaybı yaşayan kişiye saç ekimi sayesinde kesin çözüm sunulabilir.

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi işlemi kaybolan saç köklerinin kalıcı bir şekilde geri kazanılmasını sağlar. Kalıtsal ya da dış etkenler sonucusaç dökülmesi ve buna bağlı olarak saç köklerinin yitirilmesi kelliğe neden olur. Bu durumun çözümü için ise ilerleyen teknoloji sayesinde bulunmuştur.

90’lı yıllardan beri aktif bir şekilde kullanılan yöntem cerrah ve hastalar tarafından sıklıkla tercih edilmeye devam ediyor. Saç ekimi esnasında genellikle kıl kökleri ensenden alınır ve saç uzaması istenilen bölgeye ekilir. Nadir durumlarda ise kollardan ve göğüs duvarından da alınabilir.

 Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi sanılanın aksine son derece komplike bir işlemdir. Bu nedenle uzman bir cerrah tarafından yapılması son derece büyük bir önem taşır. Uzman birisi tarafından gerçekleştirilmeyen işlemlerde sağlık problemleri ortaya çıkabilir. Saç ekimi işleminde kellik olan bölgeye genellikle ense kısmından, nadiren ise kollardan ve göğüsten alınan kıl kökleri nakledilir. Bu işlem sırasında verici olan bölgenin mümkün olduğunca az zarar görmesi amaçlanır. İşlem sırasında anestezsi uygulanmasından dolayı hasta hiçbir şey hissetmez.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Saç ekimi işleminin yapılması için ilk olarak kişinin iki kulak arasında yani ense kısmında yeterli saç olmalıdır. Bunun yanında dönör olacak bölgede yeterli oranda saç olması gerekir. Bu durumlarda saç ekimi işlemi uzman bir cerrah ellerinde yapılabilir. Ancak söz konusu bölgede kelliği kapatmaya yetecek kadar saç kökü yoksa kişi işleme uygun olmayabilir. Bu aşamada kişilerin merak ettiği bir diğer şey ise genellikle saç ekim fiyatları olur.

Saç Ekimi Temel Aşamaları

Saç ekim aşmaları temel olarak iki farklı yöntem kullanılır. Bunlardan bir tanesi FUE olarak isimlendirilir. Hatasının saç kalitesine göre hangi yöntemin kullanılacağına karar verilir. FUE yönteminin farkı saçların motor yöntemi ile alınmasıdır.

FUT yönteminde ise saçlar şerit halinde alınır. Bu işlem sırasında köklerin kalitesi veya kalitesizliği önemsenmez. Bunun yanında Fut yönteminde iz kalırken, FUE yönteminde ise iz kalmaz. Özel işlemler olduğu için de saç ekimi fiyatları yüksek bir ücrete tabiidir.

Saç Ekimi Öncesi

Saç ekimi işlemi öncesi işlem uygulanacak olan kişinin yapması gereken bazı şeyler vardır. Bunlardan bir tanesi mümkünse işlemden bir hafta sigara ve alkol bırakılmalıdır. Bunun yanında kafein içeren ürünlerden ve yeşil çaydan uzak durulması da gerekir. Bunun dışında sağlık probleminin tedavisinde kullanılan ilaçlar hakkında cerrahınıza bilgi vermeyi unutmayın.

Ayrıca multivitamin kullanılıyorsa 1 hafta öncesinde bırakmak gerekir. Operasyon öncesinde kafa derisi yani başınıza ilaç ve losyon sürmeyi bırakmanız isabetli bir karar olacaktır. Bunun yanında operasyon gidilmeden önce ufak bir kahvaltı yapmak ya da operasyon öğleden sonra ise biraz yemek yemek size fayda sağlayacaktır.

Saç Ekimi Sonrası

Saç ekimi işlemi sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. Bu kurallara dikkat edilmediği takdirde olumsuz durumlarda karşılaşılma olasılığı vardır. Saç ekimi yapılan bölge için özellikle ilk 15 gün son derece önemlidir. Saç ekimi yapılan bölgeye ilk 15 gün boyunca yastık değmemesi gerekir. Bu nedenle sırt üstü yatılması gerekir. Ayrıca bölge 15 gün boyunca dışarıdan gelebilecek olan etkilere karşı dikkatli bir şekilde korunmalıdır.

Bunun yanında ilk yıkama bu alanda uzman bir ekip tarafından yapılması gerekir. Daha sonraki yıkamalar ekip tarafından yapılacak olan tarife göre kendiniz yapabilirsiniz veya yardım alabilirsiniz. Bunun yanında alkol, sigara ve spora bir süre ara verilmesi yararlı olacaktır.

Saç Ekimi Fiyatları

Sağlık Bakanlığı onaylı olan kuruluşların internet üzerinden fiyat belirlemesi kısıtlanmıştır. Bu nedenle kliniğimizi arayarak saç ekimi fiyatları konusunda detaylı şekilde bilgi alabilirsiniz.

https://www.smilehairclinic.com/dhi-sac-ekimi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.