Sabahattin Önkibar: PKK gibi Diyanet de Türkiye’yi bölüyor

Sabahattin Önkibar: PKK gibi Diyanet de Türkiye’yi bölüyor
27 Ekim 2019 10:25

AK Parti iktidarı döneminde İslam’ın inanç olmaktan çıkıp bir ideoloji haline geldiğini söyleyen Odatv yazarı Sabahattin Önkibar, Diyanet’in toplumu inanç ekseninde lime lime ettiğini dile getirdi.

 

 

Gazeteci Sabahattin Önkibar, Odatv’de kaleme aldığı köşe yazısında Diyanet’in kurucusu olduğu Mustafa Kemal Atatürk’e hutbelerinde ısrarla yer vermemesini eleştirdi. PKK’nın toplumu etnik temelde ayrıştırdığını, bu nedenle bölücü olduğunu ifade eden Önkibar, Diyanet’in de toplumu etnik temelde ayrıştırdığını belirtti.

 

 

ÖNKİBAR: “DİYANET ÜLKENİN DİRLİĞİNİ SABOTE EDİYOR”

 

 

“Atatürk gibi Türk Milletinin kahir ekseriyetinin kahramanı olan tarihsel bir figürü sürekli olarak sessizce protesto etmek söyleyin açık bir ayırımcılık değil midir?” diye soran Önkibar, Diyanet’in bu yaptığıyla ülkenin birliğini ve dirliğini sabote ettiğini söyledi.

Türkiye’de yönetenlerin İslam’a inanç değil ideoloji gözüyle baktığını, dinin seçmeni konsolide etme aracı olarak kullanıldığının altını çizen Önkibar, Diyanet’in bu konsolidasyonda baş aktör olduğu ifade etti.

Önkibar yazısında, toplumu Atatürk’ü sevenler ve sevmeyenler diye ayırmanın milli değerlere savaş açmak olduğunu, bunun da açık bir milli güvenlik sorunu olduğunu vurguladı.

 

 

ÖNKİBAR: “DİYANETİN ATATÜRK POLİTİKASI İKTİDARDAN BAĞIMSIZ OLAMAZ”

 

 

Diyanet’in bu politikasının iktidardan bağımsız bir şekilde yürütülmediğine dikkat çeken Önkibar yazısının devamında şunları söyledi:

“Uçan kuşlara bile korku salan Saray onay vermese, Ali Erbaş yönetimindeki Diyanet Atatürk ile Cumhuriyeti yok sayamazdı. Maalesef İslam siyasal araç yapıldığı ve diyanet gibi kurumlar böyle savrulduğu için gençlerimiz kitleler halinde deist yani dinsiz oluyor. Söyleyin bunun adı güya İslam diye diye Müslümanlığı katletmek değil midir? Onun içindir ki biz sürekli olarak İslam’ı İslamcılardan kurtarmak en büyük ibadet diyoruz…”