Rulo Çim

Rulo Çim
13 Kasım 2023 12:25

Bahçe keyfini en hızlı ve estetik şekilde yaşamanın bir yolu var: rulo çim. Doğanın yeşiline bir dokunuş olarak adlandırabileceğimiz bu muazzam ürün, bahçe düzenlemenin en pratik ve çabuk yöntemlerinden biridir. Sadece birkaç saat içinde toprağınızı bir yeşil cennete dönüştürebilir, mevsim değişikliklerinden etkilenmeden taze ve sağlıklı bir çimle çevrili bir atmosfer yaratabilirsiniz. Bahçe keyfini hemen yaşamak isteyenler için rulo çim, adeta doğanın zarif bir hediyesi gibidir. Yazımızın devamında, rulo çim döşenirken dikkat edilmesi gereken püf noktaları keşfedeceksiniz.

 

Rulo Çim Döşemede Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni toprak getirin

Nasıl ki bir evin temeli çok önemlidir, çimlerin de sağlıklı yetişmesi ve tutunması için altındaki toprağın iyi durumda olması gereklidir. Çimlerinize en iyi başlangıcı sağlamak ve toprakla ilgili sorunların ortaya çıkma olasılığını azaltmak için her zaman en az 100-150 mm taze toprak getirmenizi öneririz. Amaç suyun aşağıya doğru hareket etmesine ve suyun tutulmasına izin veren sağlam bir temel oluşturmaktır, böylece çim kök sistemi gelişip yerleşebilir.

Doğru çeşidi araştırın ve seçin

Şimdi çim türünüzü seçme zamanı. Farklı çim çeşitleri birbirinden çok farklı performans gösterdiğinden araştırmanızı iyi yapmalısınız.

Gelecekteki gölgeyi, aşınmayı, yıpranmayı ve suya erişimi hesaba kattığınızdan emin olun. Hangi çim çeşidinin sizin durumunuza uygun olduğu konusunda profesyonel tavsiyeye ihtiyacınız varsa, rulo çim üreticileri ile iletişime geçin.

Toprağı Gübreleyin

Gübre, güçlü bitki ve kök oluşumu için gerekli besinleri sağlayarak çimlerinize üstün bir başlangıç ​​sağlamaya yardımcı olur. Önceden hazırlanmış toprağa yeterli miktarda gübre dökün ve toprağa yerleşmesi için bekleyin. Daha sonra toprağınız rulo çim döşeme için hazır olacaktır.

Rulo Çimlerinizi Döşeyin

Çimleriniz canlı bir üründür ve hasat edildikten sonra palet üzerinde bozulmaya başlayacaktır. Çimlerimiz teslimattan bir gün önce taze olarak hasat edilir ve çimlerinizi teslimattan sonraki 24 saat içinde döşemenizi öneririz.

Bu noktalara dikkat ederek kusursuz şekilde rulo çim döşemenizi yapabilirsiniz. Tabi ki iyi iş iyi malzeme ile olur. Bu nedenle en iyi rulo çim üreticisi ile çalışmalısınız. Çimsaş Türkiye’deki en iyi hazır canlı rulo çim üreticilerinden biridir. Muhteşem bahçenizi oluşturmak için siparişinizi vermek ya da bu konuda danışmanlık almak için Çimsaş ekibine +90 535 816 18 68 telefon numarasından ulaşabilirsiniz.