Rojava’da 2 yeni üs

Rojava’da 2 yeni üs
7 Mart 2016 08:51

ABD’nin, Suriyeli Kürtlerin Rojava bölgesinde iki hava üssü inşa ettiği iddia edildi. Haseke’deki Rimeylan üssünü genişleten ABD’nin Kobane’de de yeni üs yaptırdığı belirtildi.

 

 

 

IŞİD’e karşı operasyonlarda İncirlik’i kullanan ABD’nin, Suriyeli Kürtlerin Rojava bölgesinde bir değil, iki hava üssü inşa ettiği iddia edildi. Ankara ile Washington arasında Suriyeli Kürtler konusunda gerilim tırmanırken, ABD’nin Haseke’deki Rimeylan hava üssünü genişletmenin yanı sıra Kobane’de yeni hava üssü inşa ettiği ileri sürüldü.

 

Reuters’in aktardığına göre, Erbil merkezli BasNews, YPG liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) bir askeri kaynağa dayanarak, Türkiye sınırındaki Kobane’de yeni hava üssü inşaatında çok sayıda ABD’li uzman ve teknisyenin yer aldığını duyurdu. Daha önce ABD medyasının görüntülediği Rimelan’daki genişletmenin tamamlanmak üzere olduğunu, sadece bazı eksiklikleri gidermek için uzman askeri ekibin çalışmasının devam ettiğini aktaran kaynak, ikinci havaalanının da Kobane’nin güney doğusundaki Xirap Eşk köyünde inşa edildiğini söyleyip “Havaalanı için 10 hektarlık arazi kullanıldı” dedi.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet