Referandum yaklaştı, pazar tezgahları şenlendi!

Referandum yaklaştı, pazar tezgahları şenlendi!
1 Mart 2017 11:09

‘Sakin Şehir’ olarak bilinen İzmir’in Seferihisar ilçesinde, genelikle salı günleri kurulan pazardaki üreticiler, tezgahlarında yazdıkları mizahi sloganlarla referandum öncesi renkli görüntüler oluşturdu.

 

 

 

Sözcü

 

 

Seferihisar ilçesinde, salı günleri kurulan ve sadece Seferihisar ve köylerinde yaşayanların kendi ürettiklerini satabildikleri üretici pazarında, meyve ve sebzeler referandum öncesi sloganlarla süslendi. Pazarcı esnafı, normalde fiyat yazdıkları karton parçalarına bu kez birbirinden ilginç sloganlar yazdı.

 

 

‘Limon gibi sıkılmaya hayır’,
‘Soyulup soğana çevrilmeye hayır’,
‘Yemezler hayır’ ‘Hayırlı pazarlar’,
‘Nane limon kabuğu bir güzel kaynasın aman ha ha ha hayır’ gibi sloganlar görenleri gülümsetti.

 

 

 

Bir grup vatandaşla birlikte pazara giderek referandumla ilgili çalışmalar yapan Seferihsar Belediye Başkanı Tunç Soyer, esnafa ve vatandaşlara ‘Neden hayır?’ dediklerini anlatarak, cuma günü Seferihisar’da gerçekleşecek Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konferansının tanıtıldığı el ilanlarından dağıttı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, pazar yeri ziyaretinin ardından da sosyal medya hesaplarından “Salı Pazarındaki üreticilerimizi ziyaret ettik, hayırlı işler diledik” mesajı yayınladı.

 

 

REFERANDUM YAKLAŞTI, TEZGAHLAR ŞENLENDİ

 

 

 

16 Nisan’da yapılacak referandumla Türkiye’nin geleceği ve yönetim şekli değişecek ya da aynı yönetim şekli ile devam edilecek. Seçim havasına giren vatandaşlarımız referandum için “Evet” ve “Hayır” kampanyaları da hızla devam ediyor. Referandum konusunda rengini belli eden ünlü isimler sosyal medyada düşüncelerini paylaşırken, siyasetçiler de yaptıkları propagandalarla “Evet” ve “Hayır” kampanyalarını sürdürüyor.

 

 

 

Bunun yanı sıra her vatandaş kendi çabasıyla propaganda yapmayı sürdürerek sesini duyurmaya çalışıyor. Türkiye’nin ekonomik olarak da nabzının attığı semt pazarları da bu kampanyaların sürdüğü en önemli yerlerden biri haline geldi.

 

 

 

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta ise soğanların başına konulmuş bir karton dikkat çekiyor. Kartonun üzerinde “Soyulup soğana çevrilmeye” hayır diye yazılarak ekonomik durumun ağırlığına da göndermede bulunuldu.

 

 

Ayrıca çuvalla satılan nane kabuğunun üzerine konulan bir karton üzerinde yazanlarda dikkat çekiyor. Yazılanlarda referandumda verilmesi gereken oyun vurgusu yapılarak ‘Hayır’ deniliyor

 

 

 

1

3

22

seferihisarbeledie880

 

 

Fotoğraflar: Sosyal medya