Rahim Filmi Nasıl Yapılır?

Rahim Filmi Nasıl Yapılır?
15 Şubat 2024 14:49

Radiyoloji bölümünde rahim filmi çekilir. Röntgen filmi, hastanın rahmine özel bir kontrast enjekte edildikten sonra çekilir. Hasta röntgen masasında sırt üstü yatmaktadır.

Vajina’da bir teori vardır.

Rahim ağzından rahime özel bir kateter yerleştirilir.

Bu kateter, rahme kontrast bir madde enjekte eder.

Kontrast maddenin yayılabilmesi için röntgen filmi çekilir.

İşlem genellikle kısa sürede tamamlanır. Kontrast madde enjeksiyonu bazı kadınlarda ağrı veya kramplara neden olabilir. Bununla birlikte, kesin, güncel rahim filmi ücreti için doğrudan ilgili sağlık kuruluşu ile iletişim kurmanız gerekir.

Rahim Filmi Kimlere Uygulanır?

Kısırlık sorunları yaşayan kadınlar: Tüplerin tıkalı olup olmadığını kontrol etmek için

Tekrarlayan düşükler yaşayan kadınlar: Önceden yapılan tubal ligasyon (tüp bağlanması) ameliyatının ardından doğurganlığın yeniden sağlanıp sağlanamayacağını öğrenmek isteyen kadınlar. Pelvik enfeksiyon geçirmiş kadınlar: Tüplerde tıkanıklık veya hasar var mı?

Anestezili Rahim Filmi Nasıl Çekilir?

Rahim filmi çekimi sırasında, anestezist hastayı ilk değerlendirir. Genel anestezi veya hafif sedasyon uygulandıktan sonra hasta uyutulur. Röntgen çekmek için hasta anestezi verilir.

Vajina temizlenir ve bir spekulum yerleştirilir.

Rahim ağzı için özel bir kateter kullanılır ve rahim filmi ucuzdur. Bir kateter kullanılarak kontrast madde rahime enjekte edilir. Röntgen, rahim ve tüpleri inceler.

İşlem bittiğinde hasta anesteziden uyandırılır. Anestezi sonrası hastanede kalabilirler.

Rahim Filmi Fiyatları

Rahim filmi fiyatları, operasyonun yapıldığı yer, kullanılan teknoloji, anestezi uygulanıp uygulanmadığı ve diğer faktörlere göre değişebilir. Normal rahim filmlerinden daha pahalı olan anestezili rahim filmleri, anestezi uygulanıp uygulanmadığına bağlı olarak rahim filmi fiyatları daha pahalıdır.

Açık Emar Nedir?

Adından da anlaşılacağı gibi, açık emar, klasik kapalı tünel manyetik rezonans görüntüleme cihazlarının aksine daha açık bir yapıya sahip bir manyetik rezonans görüntüleme cihazıdır. Bu cihaz, özellikle kapalı alanlardan korkanlar ve klostrofobik kişiler için tasarlanmıştır.

Açık Emar Avantajları Nelerdir?

Açık emar, klostrofobik hastalar için kapalı ortamda bulunmaktan daha rahat bir durum sağlar.

Daha Geniş Alan: Büyük vücut yapısına sahip veya hareketlerini kısıtlayan hastalar için açık emar cihazları daha iyidir.

Kaliteli Görüntüler: Modern açık emar cihazlarının yüksek çözünürlükte görüntüler sağlaması, kapsamlı incelemelerin yapılmasına olanak tanır.

Açık Emar Fiyatları

Özel açık emar hastaneleri ve tıp merkezleri, kullanılan cihazın teknolojisi, hastanenin bulunduğu bölge, yapılan incelemenin türü ve diğer birçok faktör nedeniyle kamu hastanelerinden daha ucuza hizmet verebilir. Doğrudan iletişim kurmak en iyisidir.