Rahim Filmi Görüntüleme Teknikleri ve Yöntemleri

Rahim Filmi Görüntüleme Teknikleri ve Yöntemleri
29 Temmuz 2021 15:39

Görüntüleme teknikleri genelde bölgeden bölgeye göre değişkenlik gösterir ve uygulanacak olan teknikte aynı değildir. Aynı olmadıkları için de anestezi rahim filmi ücreti de aynı değildir. Bu durum göz önünde bulundurulmalıdır ve öyle karar verilmesi gerekir.

 

 

Kapalı alan korkusu olan, hamile ve obezite hastalarının standart emar çekimini gerçekleştirmeye uygun olmadıkları için açık emar görüntüleme tekniğinden yardım alırlar. Bu teknikle birlikte birçok bölge için görüntüleme sağlanır. Böylelikle hastalarda meydana gelen hastalıklı dokuların sağlıklı dokulardan ayırt edilmesiyle birlikte görüntülenmesi gerçekleştirilir.

Anestezili Rahim Filmi Nasıl Çekilir?

Görüntüleme teknikleri genelde bölgeden bölgeye göre değişkenlik gösterir ve uygulanacak olan teknikte aynı değildir. Aynı olmadıkları için de anestezi rahim filmi ücreti de aynı değildir. Bu durum göz önünde bulundurulmalıdır ve öyle karar verilmesi gerekir.

Film çekilmeden önce hastanın herhangi bir hazırlık yapmasına gerek yoktur. Çünkü hastaya önlük giydirilir ve sonrasında film çekim masasına sırt üstü yatırılmış olur.

Hastaya uygun dozda anestezi yapılır ve rahim içine uygulanacak olan ilaç hazırlanmış olur. Hastanın vajina ve rahim ağzı temizlendikten sonra önceden hazırlanmış olan ilaç rahim içine verilerek, görüntüleme gerçekleştirilmiş olur. Çekilen rahim filminden sonra hastanın kendine gelmesi beklenir. Böylelikle işlem tamamlanır ve uzman hekim tarafından incelenmeye alınır.

Rahim Filmi Kullanım Alanları

Meydana gelen rahatsızlığın önüne geçebilmek ve birçok hastalığın teşhisini koymaya yardımcı olan film işlemleri gerçekleştirilir. Uygulanacak olan rahim filminin diğer filmlere göre ücrette değişkenlik göstereceği bir durumdur. Bu yüzden işlem öncesi için hastaneyle iletişime geçerek, rahim filmi fiyatları için bilgi alınır.

Kullanım alanlarına bakıldığı zaman doğuştan gelen veya sonradan meydana gelebilecek olan rahim bozukluğu, şekil bozukluğu gibi durumların görüntülenmesini sağlar. Bununla birlikte miyom, rahim duvarında meydana gelen kalınlaşma, enfeksiyon, endometrial polip gibi kitleler ve daha birçok patolojik durumların görüntülenmesine yardımcı olur. İşlem öncesinde rahim filmi fiyatları araştırması yapılmalıdır.

Rahim Filmi Nasıl Uygulanır?

Alınan randevu sonrasında hastaneye başvurulur. İşlemin gerçekleştirilmesi için hastanın önceden yapması gereken herhangi bir hazırlık olmadığı için hemen çekim için odaya alınır. Daha sonra sırt üstü yatırılır ve bacaklarını kendine doğru çekerek toplamış olur.

Daha sonra spekulum takılarak rahim ağzının daha doğru şekilde görüntülenmesi sağlanır. Rahim ağzı ve vajinanın mikroplardan arınması için solüsyon ile silinir.

Rahim ağzına ince boru yerleştirildikten sonra özel ilaç yardımı ile rahim içi görüntülenir. Kanüllerden yardım alınır ve hazırlanan ilaç yavaş bir şekilde rahim içine verilir. Fallop ve uterus tüplerinin değerlendirilmesi için floroskopik görüntü alınma işlemi ile tamamlanarak görüntüleme sonlandırılır. Rahim filmi ücreti işlem öncesinde ya da sonrasında verilebilir.

Rahim Filmi Fiyatları

Rahim filmi, kamu ve özel hastanelerde çekimi gerçekleştirilmiş olan görüntüleme tekniğidir. Pek çok alanda çekimi yapılan görüntülemeye rastlamak mümkündür. Fakat her sağlık kuruluşun rahim filmi ücreti değişkenlik gösterebilir.

Çekimin yapıldığı mekân ve hastanelerin kullanmış oldukları ekipmanların kalite durumuna göre değişkenlik gösterir.

Yani birden fazla ücrete rastlanır fakat hangi ücretin nerede geçerli olduğuna rastlanmaz. Bunun için ilgili hastane ile iletişime geçmek ve bilgi almak gerekir. Böylelikle daha kesin bir şekilde rahim filmi fiyatları hakkında bilgi sahibi olmaya yardımcı olacaktır.

Açık Emar Nedir?

Görüntüleme kalitesi yüksek ve manyetik alan gücünün düşük olmasından dolayı birçok hastalığın teşhisinin konulmasından büyük rol oynuyor. Hastaların rahatsızlıklarından kaynaklı olarak genelde standart emarda görüntüleme işlemlerini tamamlayamadıkları için bu yöntemden yardım alırlar.

Çözünürlük kalitesi yüksek, 3 tarafı açık, refakatçiler eşliğinde gerçekleştirilen ve yeterli seviyede olan açık emar çok fazla avantajlara sahiptir.

Açık Emar Kimlere Uygulanır?

Standart MR görüntüleme tekniğinde obez hastaları, klostrofobi, hamile ve çocukların bu teknikten faydalanamıyordu. Burada pek çok hastanın bu teknikten faydalanamıyor olmasından dolayı kurtarıcı olarak tercih edilir. Obezite hastaları, kalp ve damar rahatsızlığı, hamileler, çocuklar ve diğer hastalar için açık emar rahatlıkla uygulanabilir.