Raci Tetik önce Evren'e saydırdı, sonra Sırrı  Süreyya Önder'i azarladı

Raci Tetik önce Evren'e saydırdı, sonra Sırrı Süreyya Önder'i azarladı
24 Kasım 2012 11:21

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonuna ifade veren Mamak Cezaevi eski Müdürü Raci Tetik ”Benden sonra cezaevi müdürü olanlar, Kenan Evren’in eşinin mezarını temizletti, sonra da General oldu” dedi.
Kaldığı huzurevinde basına kapalı olarak 20 Ekim günü ifade veren emekli Albay Tetik’in ilginç açıklamaları, tutanaklara aktarıldı.

Tetik, komisyon Başkanı Nimet Baş’ın ”Parlak bir siciliniz, takdirname ve ödülleriniz var. Neden Albay’lıktan emekli oldunuz?” sorusuna şu cevabı verdi:

”Benden sonra Mamak Cezaevine yeni bir Müdür atandı. Kenan Evren bir gün eşinin mezarını ziyarete gidecek. O da bunu duyuyor ve sabah 07.00’de, 8-10 adam ile, kazma, kürek, süpürge, faraş, kova alıyor.

Kenan Paşa gelene kadar orayı temizletiyor. Bir de selam veriyor, kendini takdim ediyor, Kenan Paşa’nın da hoşuna gidiyor. O adam bir sene sonra General oldu. Bana Kolordu Komutanı emir verse, oraya gitmezdim. O General oldu, ben böyle oldum”

”PALAVRAYI BIRAK”

BDP’li Süreyya Önder ise, Mamak’taki işkenceleri sordu. Tetik, ”Şerefim üzerine, Tanrı, milletim, vatanım üzerine yemin ederim. Ben hiçbir tutuklu dövmedim, hiçbirine fiske vurmadım” dedi.

Tetik, yüksek sesle konuşmaması için ikaz edilince, ”Benim sesim çok gürdür. Benim sesim duyulunca herkes titrer ”dedi. 12 Eylül döneminde Mamak Cezaevinde tutuklu kalan Önder ise, ”Biz titremiyoruz” cevabını verdi. Tetik de Önder’i ”Amma titremiyordunuz ha, bırak şimdi palavrayı” diye yanıtladı.

Tetik kendisinden önce Mamak Cezaevinde disiplin olmadığını da söyledi ve ”Mahkemede hakimleri tehdit ediyor, ayıp yerlerini gösteriyorlardı. Ben gelince, tutuklular uslandı. Yoksa orada köpekler gibi havlıyorlardı” dedi. Bunun üzerine BDP’li Önder, ”Sizi terbiyeli konuşmaya davet ediyorum.” dedi. Tetik de, ”Teşekkür ederim efendim, çok naziksiniz, burada sen neysen ben de oyum be” cevabını verdi.

İkili arasında şu tartışma geçti:

ÖNDER: Karşında milletin vekili var,

TETİK – Canım ben milletin vekiline… Ama memleketin aleyhine çalışanlara hizmet eden milletvekillerine…

ÖNDER : Nereden biliyorsun?

TETİK: Şu binaya sor, herkes benim gibi düşünüyor. Hiçbir şeye pervam yok. Ben bir yere daldım mı öyle dalarım. Ostrojen hormonu alıyorum kanserden dolayı. O beni kadın gibi sakin yaptı, ama maalesef bu arkadaşım benim asabımı bozdu.

NİMET BAŞ: Fakat, yükselttiğiniz ses tonu ve azarlama üslubunu bu Meclis adına yapılmış kabul ediyoruz.

TETİK: Sizlerin hiçbirine karşı bir şeyim yok ama bu adam, beni böyle kışkırtmak için elinden geleni yaptı. Neymiş? Yatmış orada.

ÖNDER: Biz zaten yargılanmışız, biz yıllarca hapislerde yatmışız.

TETİK: Sen bu kafayla gidersen daha da yatarsın

ÖNDER: Sizi terbiyeye davet ediyorum. Artık cezaevi komutanı değilsiniz. Emrinizde binlerce asker yok. Hakaret davası açacağım.
 
TETİK – Vay anasını… Aç, aç.