Putin: İran’a gönderilecek S-300’ler, İsrail’i tehdit etmiyor

Putin: İran’a gönderilecek S-300’ler, İsrail’i tehdit etmiyor
16 Nisan 2015 14:34

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geleneksel hale getirdiği ve her yıl gerçekleştirdiği ‘Putin ile direk hat’ canlı yayınında bir soru üzerine İran’a S-300 roketlerinin gönderilmesinin İsrail’i tehdit etmediğini, bunun sadece savunma silahı olduğunu vurguladı.

 

Putin konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

 

“S-300 roketlerinin İran’a gönderilmesi İsrail’i kesinlikle tehdit etmiyor, bu sadece bir savunma silahıdır. Daha da önemlisi bölgede oluşan koşullarda başta Yemen’de yaşananlar olmak üzere bu tür bir silahın sevkiyatı olayların önüne geçecek faktör haline gelecektir.”
Putin, Rusya’da üretilen S-300 roketlerinin yaklaşık 1 milyar dolar olduğunu ve bunu henüz kimsenin ödemediğini belirtti.
ABD’nin borç seviyesinin dünya ekonomisi için bir alarm olduğunu söyleyen Putin, “ABD’nin iç borcu, ülkenin Gayrisafi yurt içi hasıla (GSYİH)’nın üzerine çıkmış durumda. Bu çok rahatsız edici bir durum, sadece ABD için değil bütün ekonomiler için endişe verici. Durumun nasıl gelişeceğini henüz bilmiyoruz” dedi.

 

Putin açıklamalarında Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko’nun kendisine Donbass’ı almayı teklif etmediğini ve Ukrayna hükümetinin sosyal sorumluluklarını yerine getirmeyerek Donbass’ı kendilerinin kopardığını bildirdi.