Prof. Dr. Pala: Üstüne basa basa söylüyorum, tıpta her vaka hastadır!

Prof. Dr. Pala: Üstüne basa basa söylüyorum, tıpta her vaka hastadır!
5 Ekim 2020 11:28

Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Her vaka hasta değildir” açıklamasına “Üstüne basa basa söylüyorum, tıpta her vaka hastadır” diyerek tepki gösterdi. Pala, yalnızca semptomu olan pozitif vakaların turkuvaz tabloya yansıtılması yaklaşımının ise verilerin halktan gizlenmesinin gündeme gelmesini engellemek için ortaya atılan bir yöntem olduğunu ifade ediyor.

 

 

Gazete Duvar’dan Aynur Tekin’in haberine göre Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Kayıhan Pala, Sağlık Bakanı Koca’nın “Her vaka, hasta değildir” açıklamasını malumun ilamı olarak görüyor. Aynı zamanda Türk Tabipleri Birliği (TTB) Koronavirüs İzleme Grubu üyesi olan Pala, TTB olarak uzun süredir gündeme getirdiğimiz ve benim ta nisan ayında söylediğim ‘Açıklanandan daha fazla vaka var’ yaklaşımı, bir medya mensubunun ısrarlı soruları sayesinde bakan tarafından da kabul edilmiş oldu” diyor.

 

Gazete Duvar’ın sorularını yanıtlayan Pala, bu açıklamayla beraber salgın yönetimine duyulan güvenin kaybolduğunu ve Sağlık Bakanı Koca’nın bir an önce istifa etmesi gerektiğini söyledi.

 

https://www.gazeteduvar.com.tr/prof-dr-pala-saglik-bakani-kocanin-aciklamalarinin-bilimsel-temeli-yok-istifa-etmeli-haber-1500740