Probiyotikler Kabızlık ve İshale Yardımcı Olur mu

Probiyotikler Kabızlık ve İshale Yardımcı Olur mu
30 Kasım 2020 11:34

Probiyotikler kendi içlerinde çeşitli türlere ayrılır. Her probiyotik türü sağlığınız üzerinde farklı etkilere sahip olabilir.

 

Kabızlık ve ishalin nedenlerinin genellikle tüketilen besinlerden kaynaklandığı düşünülse de bu çok basit bir cevap. Kronik bir kabızlık ya da ishal sorununuz varsa mutlaka doktora danışmalısınız!

 

Kabızlık, hayatımızın bir noktasında çoğumuzu etkileyebilecek çok yaygın, ancak sinir bozucu bir sorundur. Kabızlık sorununuz için probiyotik kullanmayı düşünüyorsanız B.Lactis, B. Longum, L. Asidoflus, L. Reuteri türü probiyotikler kabızlık sorununda önemli rol oynayabilir.

 

İshal sorununuz için probiyotik kullanmayı düşünüyorsanız, klinik çalışmalar probiyotiklerin ishal üzerindeki etkilerinin ishalin neyle ilişkili olduğuna göre değiştiğini gösteriyor. Bazı ishal türlerinde probiyotiklerin belirgin biçimde fayda sağladığı gözlenmiştir.

Probiyotik Takviyeleri Öneriliyor mu?

 


Probiyotik ihtiyacı besinlerden karşılanamadığı zaman probiyotik takviyelerine yönelinebilir, peki uzmanlar probiyotik takviyeleri hakkında ne düşünüyor? Uzmanlara göre probiyotik takviyeleri (öğün yerine geçmez!) kullanılabilir. Çünkü besinlerden aldığınız probiyotiklerin oranına hakim olamazsınız ancak takviyelerde kaç doz probiyotik aldığınızı rahatlıkla görebilirsiniz. Böylece bilinçli bir tüketim söz konusu olur.

 

Hangi probiyotik takviyesinin sizin için uygun olduğunu merak ediyorsanız bu noktada mevcut rahatsızlıklarını göz önünde bulundurup doktorunuza danışmanız en doğrusu olacaktır. Belki de probiyotik ihtiyacınız bile yoktur çünkü yeterince sağlıklı bakteriye sahipsinizdir. Ancak belki de antibiyotik kullanımı gibi probiyotiklerinize zarar verecek bir süreçten çıkmışsınızdır ve vücudunuzun probiyotik ihtiyacı vardır.

 

Sindirim sistemimiz ve bağışıklık sistemimizin öneminin ne kadar büyük olduğunu anlatmaya gerek yok diye düşünüyoruz. Sindirim sistemimiz bizi hastalıklara, virüslere karşı korumada en önemli rolü oynarken sindirim sistemimiz de en az bağışıklık sistemimiz kadar önemlidir. Öyle ki bazı otoriteler tarafından bağırsak vücuttaki ikinci beyin olarak dahi gösterilir.

 

Probiyotik konusu hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz bu: https://www.probest.com.tr/ sitede oldukça doyurucu bilgiler bulabilirsiniz.