Polis üniformasıyla polisi taşladı

Polis üniformasıyla polisi taşladı
30 Ekim 2012 18:35

Hakkari’de devam eden olaylarda, polis üniforması giyen yüzü maskeli bir göstericinin ekipleri taşlaması dikkat çekti.

Hakkari’de vatandaşlar ile polis arasındaki gerginlik devam ediyor. Polis gruba müdahale etmeye çalışırken, polis üniformalı bir şahsın polislere taş atması dikkat çekti.
 
GERGİNLİK DEVAM EDİYOR
 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “Hayatı durdurun” çağrısı üzerine il merkezinde yapılan yürüyüş ve oturma eyleminin ardından başlayan olaylar, mahalle aralarında halen devam ediyor.
 
Çevre yolu üzerinde rektörlük binası önünde çıkan olaylarda bir göstericinin giydiği polis üniforması dikkatlerden kaçmadı. Polis üniforması ile gruba katılan gösterici, arkadaşlarıyla birlikte ekipleri taşladı.
 
DİYARBAKIR’DA ASKERİ LOJMAN VE KIŞLALARA TAŞLI SALDIRI
 
Diyarbakır’da izinsiz gösteri yapan göstericiler sokakları savaş alanına çevirdi. Bağlar ilçesi Sento Caddesi üzerinde toplanan yüzleri kapalı göstericiler Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü ve askeri lojmanlarına taşlarla saldırdı. Askeri yetkililerin polise bilgi vermesi üzerine bölgeye giden ekipler, göstericileri dağıttı.
 
İSTANBUL’DA POLİS GÖSTERİCİYİ LİNÇTEN KURTARDI
 

İstanbul’da cezaevlerindeki ölüm oruçlarına destek vermek için izinsiz gösteri yapan gruplara polis müdahale etti. Okmeydanı’nda korsan gösteri yapan ve polise taş atan gösteriler dağıldıkları ara sokaklarda eylemlerini sürdürürken, polisten kaçan 10 kişilik gösterici grubu Talatpaşa Mahallesi Keskingül Caddesi’nde esnaf tarafından çembere alındı.
 
Mahalleli ve esnafın tartakladığı göstericileri olay yerine gelen çevik kuvvet polisleri kendilerine ait görev otobüslerine bindirerek çevreden uzaklaştırdı.