PKK'lılardan Gezi Parkı eylemlerine sabote girişimi

PKK'lılardan Gezi Parkı eylemlerine sabote girişimi
10 Haziran 2013 10:41

Bildiğiniz üzere eylemlerin ilk günlerinden bu yana BDP ve Öcalan destek vermeme yönünde karar almışlar ve bu sözlerini de AKP hükümetine karşı tutmuşlardı.

Hatta bu sebeple Güneydoğu’daki bir çok toma, akrep gibi araç ve çevik kuvvet mensupları da Ankara’ya sevk edilmişti.

Ancak gelinen noktada alanlara Ulusalcı grupların hakim olması ve halkın da eylemlere yoğun desteği AKP hükümetini rahatsız etmiş olmalı ki, BDP ve PKK da alanlara çıkarak eylemleri marjinalize ve devlet karşıtı gösterme uğraşına girdiler.

Dün Taksim Meydanı’nda da açılan bir Apo posteri büyük tepki almış ve kaldırtılmıştı.

Son haftalarda Londra’da yapılan en büyük yürüyüşte  200’e yakın PKK taraftarı APO bayrakları açarak Türk protestocularla başbakanlık konutunun bulunduğu Downing Street’e yürüdü.

“Kürdistan’da Katliama Son”
yazılı  bir afişi taşıyan PKK taraftarları, Gezi Parkı gösterilerine ilk defa grup halinde katıldılar. Sıkı polis kordonu altında APO tezahüratı yapan PKK’lılara İngiliz polisi müdahale etmedi. Daha önceki gösterilerde yasadışı örgüt olduğu için APO  ve PKK posterlerine izin vermeyen İngiliz polisinin bu kez son dakika Trafalgar Meydanı’na gelip yürüyüşe katılan PKK’lılara ses çıkarmadığı dikkat çekti.

Türk protestocular saat 14?de T.C. Londra Büyükelçiliği önünde toplandılar. İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Gençlik Birliği, CHP İngiltere Dayanışma Derneği taraftarlarına elçiliğin bulunduğu Belgravia Square’a gelmelerini bildirdi. Saat 15 civarlarında Elçilik önünde toplanan göstericiler, 10 Downing Street’e yürüneceği sonradan öğrenerek Trafalgar Meydanı2na yürüdüler. Çok kimse yürüyüşe yetişemedi.