PKK Fransa'yı tehdit etti

PKK Fransa'yı tehdit etti
11 Ekim 2012 15:20

FRANSIZ polisinin gerçekleştiriği operasyonlarda PKK’nın sözde Avrupa üst düzey yöneticilerinden PKK adına Oslo görüşmelerine katılan Adem Uzun’un da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Göz altına alınanların Kuzey Irak’taki PKK kamplarına silah ve lojistik destek sağladıklarının tespit edildiği belirtildi. Uzun’un yanında bulunan bir kişi ile birlikte Paris’te bir kafede gözaltına alındığı belirtilirken, Evron’da 2 PKK üyesinin daha polis tarafından yakalandığı açıklandı.

Soruşturmayı yürüten Paris Terörle Mücadele Alt Müdürlüğü (SDAT) 6 ay boyunca devam eden teknik ve fiziki takipten sonra, göz altına alınan şüphelilerin Kuzey Irak’taki PKK kamplarına silah ve lojistik destek sağladıklarının tespit edildiği ileri sürüldü.

Üst düzey polis yetkilileri, teröristlerin satın aldığı 1.2 milyon euoroluk mühimmatın önemli bir bölümünün anti-tank mayını olduğunu belirttiler.

Soruşturmayı yürüten polis kaynakları 20 Minutes’e yaptığı açıklamada soruşturmanın önemli olduğunu belirterek; PKK’nın siyasi ve silahlı kanadı arasındaki ilişkilerin henüz Fransız mahkemelerinde kanıtlanamadığının altını çizdi. Ayrıca göz altına alınanların yarın hakim karşısına çıkarılacağı belirtildi.

PKK’nın üst düzey sorumlularından Adem Uzun’un MİT Müsteşarı’nın başkanlığında oluşturulan heyetle yapılan görüşmelere katıldığı ortaya çıkmıştı.

Fransa’ya Misilleme Uyarısı

Adem Uzun’un yakalanmasının ardındansa PKK kanadından Fransa’ya misilleme tehdidi geldi.

PKK’ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı,
KCK tarafından yayımlanan bir bildiride, Fransa’dan “Kürtlere karşı
izlenen düşmanca politikadan vazgeçilmesinin” istendiğini yazdı.

Bildiride,
“Aksi takdirde Kürdistan özgürlük hareketi ve Kürt halkı misilleme
hakkını kullanacak ve Fransa devletinin çıkarlarına dönük kararlar almak
zorunda kalacaktır” ifadelerine yer verildiği belirtildi.