CHP’ye değil kişilere bayrak açtık!

CHP’ye değil kişilere bayrak açtık!
15 Nisan 2016 16:45

Kirli ilişkiler ağının tam ortasına oturup “Sıkıysa beni partiden atsınlar” diye meydan okuyan CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedarı manşet yapıp, ‘Varan 2 Buca Belediyesi’ diye yazınca CHP’li dostlar, partililer “Yurt’a ne oluyor, neden bunu yapıyorsunuz?” diye sormaya başladılar.

 

 

Veysi Şahin / Yurt

 

 
Ertesi gün, sosyal medyada kendisiyle ilgili olmayan bir tartışmaya katılıp MHP Kayseri İl Başkanını “Gelirsem seni Kayseri Meydanı’nda sallarım” diye tehdit eden Murat Hazinedar’ın basın danışmanını “Böyle başkana böyle danışman” diyerek bir haber yapınca her nedense bu sorgulamayı, suçlamaya kadar vardıranlar da oldu.

 
‘Körle yatan şaşı kalkar’ misali başkanın ‘özel’ danışmanları ve o çarkın içine kerhen ya da bilerek girip nemalanan, çalıştıkları kurumları da bu kirli ilişkilere ve kurulan tezgâhlara alet eden gazeteci (!) meslektaşlarımız da bizzat ya da çok ama çok farklı kanallardan bize ulaşıp tehditkâr sözler sıraladılar.

 
Elimizdeki Beşiktaş dosyasında daha yazılmadık çok şey var… Yazacağız da…

 
Bize yönelik, boş atıp, kurusıkı sallayanların kulağına küpe olsun! Yazdıklarımıza itiraz edenlere mahkeme kapılan sonuna kadar açık…
Gider belgemizi koyar, savunmamızı yaparız.

 
Kimseden çekindiğimiz yok! Elimiz sağlam…

 
Bunu da buraya not düşeyim! Bizim kimseyi hele hele CHP’yi yıpratmaya hiç niyetimiz yok.

 
Bizim mücadelemiz partilerle ya da kurumlarla ilgili değil.

 
Biz mücadelemiz, temsil ettikleri partilere ve kurumlara yakışmayan, oturduklan koltuklan dolduramayan, kirleten, küçük düşüren, çapsız, yetersiz, üstlendiği görevi layıkıyla yapamayan beceriksiz kötü yöneticilerle…

 
Bu zamana kadar seçim vardı, bir demokrasi savaşı vardı, sustuk…

 
Yazacaklarımızı öteledik…

 
Artık önümüzde en azından 2019 yılına kadar bir seçim yok.

 
Böyle zamanlar, özellikle de siyasi partiler için öz eleştiri yapma ve arınma dönemidir.

 
Eğer iktidardaki AKP bunu yapıyorsa, iktidar alternatifi olan CHP bunu öncelikle yapmalıdır.

 
Merkezden sola bakan, dinamizmini CHP’den alan bir gazete olarak, CHP’ye zarar vermiyoruz.

 
Tam aksine CHP’ye katkı sunuyoruz.

 
Atması gereken adımlar için cesaretlendiriyoruz.

 
Haydi CHP…

 
Özlenen iktidar için arınmaya, temizlenmeye, evin önünü süpürmeye…
Var mısınız?

 
Alper Taşdelen yanlıştan döndü!

 

 

CHP’nin Ankara’daki Kalesi Çankaya’nın Belediye Başkanı Alper Taşdelen, önceki gece, geç vakitlerde de olsan önemli bir yanlıştan döndü.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CNNTURK’te Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız Bölge’ programında canlı yayın konuğuydu.

 
Kılıçdaroğlu, gazeteciler İsmail Saymaz, Erdem Gül ve Nedim Şener’in sorularını cevaplarken; Ensar Vakfı’nda yaşanan rezalete ilişkin hem kişisel hem de parti olarak kullandıklan üslubun dilini daha da sertleştireceğini ve sonun kadar bu işin takipçisi olacağını açıkladı.

 
Tam da o saatlerde sosyal medyada Çankaya Belediyesinin, Ensar Vakfı ile birlikte, müftülüğün Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine sponsor olduğuna ilişkin fotoğraflı paylaşımlar dönmeye başladı.

 
CHP’li Çankaya Belediyesinin Ensar Vakfı ile birlikte müftülüğün destekçilerinden olması ortalığı karıştırdı.

 
Çankaya Belediyesi’nin ve Ensar Vakfı’nın logosunun olduğu afişler sosyal medyada yayılmaya başlayınca, Alper Taşdelen gece yarısı Twitter hesabından açıklama yaptı. Organizasyonun destek kararının Karaman’daki çocuklara yönelik tecavüz olayının ortaya çıkmadan önce alındığını söyleyen Taşdelen, Ensar Vakfı’nın da aynı organizasyona sponsor olduğunun kendilerine bildirilmediğini aktardı. Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine yönelik sponsorluklarını çektiklerini açıkladı.

 
Alper Taşdelen, geç de olsa yanlıştan dönmeyi bildi…

 
Ama CHP içindeki önemli koltuklardan birinde oturan Taşdelen, 23 Nisan Haftasına alternatif yapılmaya çalışılan ‘Kutlu Doğum Haftası’na sponsor olmanın yaman çelişkisini, Ensar Vakfında ortaya çıkan rezaletten önce görmeliydi.

 
Belediyenin kaynaklarını, CHP’nin ilke ve düşüncelerine uygun etkinliklere kullanmayı öncelik edinmeliydi.

 
Neyse canım, hatadan dönmek de bir erdemdir!