Rehine krizi kanlı bitti!

Rehine krizi kanlı bitti!
9 Ocak 2015 20:00

Fransa’da Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştirdikleri belirtilen zanlılar Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin çalışanları rehin tuttukları matbaa ile onlara destek veren ve dün bir kadın polisi öldüren Amedy Coulibaly ile suç ortağı Hayat Boumeddiene’nin 20 kişiyi rehin tuttuğu markete aynı anda operasyon yapıldı. Operasyonda 3 saldırgan öldürülürken, rehinelerden de en az 4 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı. Kimi kaynaklar Hayat Boumeddiene’nin kaçtığını öne sürerken, kimi kaynaklar da öldürüldüğünü öne sürdü.

.
27332920
Fransa’da rehini krizi kanlı sonuçlandı. Fransız Özel Timi akşam saatlerinde Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştirdiği belirtilen zanlılardan Cherif ve Said Kouachi kardeşler ile bir markette sivilleri rehin alan Hayat Boumeddiene ve Amedy Coulibaly’e yönelik operasyon başlattı. Cherif ve Said Kouachi kardeşler ile Coulibaly operasyon sonucu öldürülürken en az 4 rehine de yaşamını yitirdi.

 

KOUACHI KARDEŞLERİ TANIYOR

 

AFP’ye konuşan bir kaynak, Amedy Coulibaly (32) isimli saldırganın, Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren Kouachi kardeşlerden en az birini tanıdığını söyledi.

 

Kaynak, Coulibaly’nin, 2010 yılındaki bir cezaevinden kaçma girişimine ilişkin soruşturmada isminin Cherif Kouachi ile birlikte anıldığını belirtti. Fransız basını, bu olaydaki rolünden dolayı dört yıl hapis yapan Coulibaly’nin geçen sene cezaevinden çıktığını bildirmişti.

 

27329909

 

Paris Emniyeti, dün bir kadın polis memurunun öldürüldüğü saldırıyla ilgisi olabileceğini düşündüğü Hayat Boumeddiene ve Amedy Coulibaly adlı iki şüphelinin fotoğrafları yayımlayarak vatandaşlardan yardım istedi. Boumeddiene’nin, Coulibaly’nin sevgilisi olduğu öne sürüldü.

 

‘O KUŞATMAYI KALDIRMAZSANIZ…’

 

İddialara göre, 32 yaşındaki Amedy Coulibaliy, polise, “Kim olduğumu biliyorsunuz. Dammartin’daki kuşatma kalkana kadar rehineleri bırakmayacağım” diye bağırdı. Charlie Hebdo saldırısı şüphelileri Cherif ve Said Kouachi kardeşler, Dammartin’deki bir matbaada kıstırıldı. Kouachi kardeşlerin yanında en az bir rehinenin olduğu biliniyor ve saatlerdir pazarlıklar sürdürülüyor.

 

Parisien gazetesine göre, marketin işletmecisi kaçmayı başardı. Müşterilerden birinin “Yapmayın” diye çığlıklarını duyan işletmeci, ofisinden çıkıp kaçtı. İşletmecinin yaralandığı ve Kremlin-Bicêtre hastanesine kaldırıldığı bildirildi.

 

Marketteki rehine olayı, Fransız makamlarının dünkü polis saldırısının şüphelisinin kimliğinin tespit edildiği haberlerinin çıkmasının hemen ardından gerçekleşti.

 

Fransa Cumhurbşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, François Hollande’ın ülkenin en üst düzey güvenlik yetkililerinin olay yerine gelmesini istediği bildirildi.

 

27331728
ÇEVREDEKİ İŞLETMELER ALARM HALİNDE

 

Marketin hemen yakınındaki Hotel Ruisseau’ya giriş çıkışlara polis tarafından izin verilmiyor. Liberation gazetesine konuşan otelin işletmecisi “İçeride her şey yolunda ancak şimdilik dışarı çıkamıyoruz. Müşteriler sakin” dedi.

 

Marketin yakınındaki beş katlı Le Printemps mağazasının da kapıları kilitlenmiş durumda. Müşteriler panik halinde. Olay yerinden helikopter seslerinin geldiği bildiriliyor.
27329212

 

Marketin karşısındaki restoranın içinden çekilmiş bu görüntü Twitter’da paylaşıldı.

 

Kaynak: Hürriyet