Pandemi günlerinde kış bahçeleri mutluluk veriyor

Pandemi günlerinde kış bahçeleri mutluluk veriyor
4 Aralık 2020 20:54

Kış bahçeleri özellikle Coronavirüs pandemisi yaşadığımız şu günlerde daha çok evde vakit geçirdiğimiz ve evlerimizi daha keyifli alanlara dönüştürdüğümüz süreçte daha bir önemini artırmıştır. Evlerimizin hem okul hem ofis olarak kullanırken içerisinde sıkılmadan daha keyifli bir ortam oluşturulabilmesi için balkonlarınızı veya bahçeye bakan bir odanızı kış bahçesine dönüştürebilirsiniz. Tamamen camla kaplanan balkonlarınızda katlanan veya sürgü modellerle entegre edilen kış bahçesi için uygun mobilyalar ve aksesuarlarla hayatınızın en önemli mekanlarına yatırım yapabilirsiniz. Hatta paletlerden kendinizin yapacağı bir koltuğu beğendiğiniz bir renge boyayarak, pofuduk minderlerle döşeyebilirsiniz. İçerisinde zevkinize göre aydınlatma sistemleri ve çeşitli aksesuarlarla süsleyebilirsiniz. Böylece eviniz dışarıda gideceğiniz en lüks mekanlardan dahi daha keyifli bir ortama dönüşecektir. Uzun zamanlar geçirseniz dahi sıkılmadan hayatınızı geçireceğiniz bir ortamı evinizde sağlamış olacaksınız.

 

Kış bahçesi için illaki büyük bahçelere veya büyük balkonlara sahip olmanıza gerek yok. Küçük ebatlı balkonlarda dahi çok şık ve kullanışlı modeller oluşturmak mümkün.

 

Birçok villada ise en çok özen gösterilen alan yine kış bahçeleri olarak karşımıza çıkıyor. Tüm bahçeye ve o denli şık villaya rağmen özel bir kış bahçesi tasarımı en çok ihtiyaç duyulan alanlardan biri. Villalar için çok daha büyük ve geniş tasarımlı modeller kullanılırken, özel aydınlatma sistemleri ve panjur sistemleriyle de desteklenen bir yapı oluşturuluyor daha çok. Ayrıca içerisine ısıtma ve havalandırma sistemleriyle destekleyerek dört mevsim kullanılabilecek mekanlara dönüştürebiliyor. Böylece misafirleri ağırlamak için salonlardan ziyade kış bahçeleri tercih ediliyor. Hatta bazı villalarda yemek masaları sadece kış bahçesine yerleştirilerek tüm yemekler kış bahçesinde yenebiliyor. Bu da villada en çok yatırımın kış bahçelerine yapıldığını gösteriyor.

 

Yaşadığımız şu sıkıntılı günlerde kış bahçeleri hayatımızda daha bir önemli yer ediniyor. Virüslerden ve mikroplardan korunabilmek için bizleri evimizde tutabilmeyi kolaylaştırıyor.