Özkök, Balyoz'a da gelsin

Özkök, Balyoz'a da gelsin
12 Ağustos 2012 14:15

Ergenekon ve Balyoz davasının avukatları, Ergenekon davasında tanık sıfatıyla ifade veren eski Genelkurmay Başkanı’nı Balyoz davasında da tanıklık yapmaya çağırdı.

 
ÇETİN DOĞAN VE DURSUN ÇİÇEK’İN AVUKATI, AÇIK MEKTUP YAYINLADI
 
Balyoz davası tutuklu sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve İrticayla Mücadele Eylem Planı belgesindeki ıslak imzanın sahibi olduğu ileri sürülen emekli Albay Dursun Çiçek’in avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz, ‘Hilmi Özkök’e açık mektup’ başlığı ile kaleme aldıkları yazıyı basın mensuplarına açıkladı.
 
Hilmi Özkök’e ulaştırılmak üzere yazılan mektupta Özkök’ün, Ergenekon davasında 2-3 Ağustos 2012 tarihlerinde tanık sıfatıyla verdiği ifadeleri eleştirildi. Özkök’ün, Ergenekon davasında verdiği ifadesinde Balyoz davasını da ilgilendiren bilgiler içerdiği belirtildi.
 
TANIKLIK YAPMASI İÇİN BALYOZ DAVASINA ÇAĞIRDILAR
 
Mektubun ikinci sayfasında ise Balyoz davası avukatları olarak duruşmalara girmedikleri, girmeme gerekçelerinden birisinin de Aytaç Yalman ve Hilmi Özkök’ün, tanık olarak dinlenmeleri yönündeki taleplerinin reddedilmesi olduğu belirtildi.
 
Balyoz davası iddianamesinde olası darbeyi, Özkök ve Yalman’ın önlediğinin belirtildiği anlatılan mektupta, “Bu nedenle 16 Ağustos 2012 günü Silivri’de yapılacak olan yargılamada hazır bulunarak silah arkadaşlarınıza atılan bu çirkin ve asılsız suçlamaların temelsiz olduğunu göstermenizi istiyoruz” çağrısında bulunuldu.