Özgür Özel’den ‘Gölge Kabine’ye ilk talimat: Hatay için heyet oluşturulacak!

Özgür Özel’den ‘Gölge Kabine’ye ilk talimat: Hatay için heyet oluşturulacak!
12 Kasım 2023 11:58

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay’a ziyaret gerçekleştirdi. Havaalanındaki açıklamasının ardından CHP İl Örgütü’nde konuşan Özgür Özel şunları söyledi:

 

 

 

“Türkiye’de 100 bina yıkıldı bunlardan 44 tanesi Hatay’da yıkıldı. Ben CHP örgütünde yakınlarını kaybetmiş insanların, acılarını bir kenara bırakarak insanlara yardıma gittiğini gördüm.

İlk günlerde büyük bir koordinasyonsuzluk yaşandı. Hatay’da daha büyük bir koordinasyonsuzluk vardı. Söz verdikleri gibi bir yılda evler yetişmeyecek. 235 bin konut yapılması gerekiyor, 35 bin konutun ihalesi yapıldı. 10 Hataylıdan 9’u yine sokakta kalacak. Hatay’a ilk sembolik ziyareti yapıp bırakacak değiliz. Hatay’ı gündemde tutmak lazım.

Bundan sonra Hatay şahsi meselemdir. Milletvekili grubumuz Hatay’a verdiği desteği sürdürecek.

Genel Başkan Yardımcılarımızı göndereceğiz, parti meclisi üyelerimizi göndereceğiz, milletvekili grubumuzu göndereceğiz. Deprem konutlarını hızlı yapmalılar, verilen sözleri tutmalılar. Seçime kadar idare edip, seçimden sonra işi bırakmalarına müsaade etmeyeceğiz.”

 

 

DOKTOR MİLLETVEKİLLERİ İLE HEYET OLUŞTURULACAK

 

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’da sağlık sorunlarını devam ettiğine dikkat çekerek CHP’nin Gölge Kabinesi’nde yer alan Sağlık Bakanlığı’ndan sorunlu MYK üyesi Zeliha Şahbaz’a heyet oluşturması yönünde talimat vereceğini belirtti.

Özel şunları söyledi:

“Hatay’daki hastanelerde yeterli teknik donanım olmadığı için ölümler yaşanıyor. Doğumda sorun var, gebelikte sorun var. Bunların hepsini Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, Sağlık Bakanı’nı takip eden gölge kabinedeki doktorumuz Zeliha hanım çok yakından takip edecek. Yarın kendisine ilk talimatım Hatay’daki sağlık sorunlarını incelemek üzere hekim milletvekillerimizden bir heyet oluşturması olacak. Gelecekler burada çalışacaklar. Hem Sağlık Bakanı’na sunacaklar hem de kamuoyu ile paylaşacaklar. Sonra da bizim üzerimize ne düşüyorsa biz de üzerimize düşeni yapacağız.”