ÖYM'ler yasa eliyle kurulmuş terör örgütüdür

ÖYM'ler yasa eliyle kurulmuş terör örgütüdür
7 Haziran 2012 11:27

“Türkiye İnsan Hakları Kurumu Yasa Tasarısının görüşüldüğü TBMM İnsan Haklarını inceleme Komisyonu’nda “Özel Yetkili Mahkeme (ÖYM)” tartışması yaşandı. CHP’li komisyon üyesi Malik Ecder Özdemir, ÖYM’lerin “yasa eliyle kurulmuş terör örgütü” olduğunu belirterek “Yöneticisi de Adalet Bakanı’dır, Başbakan’dır” deyince tartışma yaşandı.
Toplantıda söz alan CHP’li Özdemir, cezaevlerinin koşullarının gitgide kötüleştiğine dikkat çekerek “Önce ‘parasız eğitim’ isteyen öğrenciler terör örgütü kurucusu ve üyesi yapıldı. Gazeteciler, bilim adamları, aydınlar, kuvvet komutanları terör örgütü kurucusu ve üyesi yapıldı. Şimdi KCK davasında yetmiş yaşındaki Cemile Yaşar terör örgütü kurucusu ve üyesi yapıldı. Evet Türkiye’de terör örgütü gibi çalışan bir örgüt var, o da özel yetkili mahkemeler” dedi.

ÖYM’lerin “yasadışı” değil, “yasası” olan bir terör örgütü olduğunu kaydeden Özdemir, “Türkiye’de hukuku, adaleti katlediyorlar. Bu terör örgütünün yöneticisi de Adalet Bakanı ve Başbakan’dır” deyince gerilim yaşandı. Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün’ün “Bir bakana böyle hitap edemezsiniz” dediği Özdemir, bu mahkemelerin yasadışı örgüt gibi çalıştığını belirterek “Bu mahkemeler hukuku katletme adına çalışıyor. Sorumlusu da tepesindeki Adalet Bakanı’dır” dedi.

Özdemir, kendisine müdahale etmeye çalışan Üstün’e tepki gösterirken AKP’li Mehmet Metiner, “ETÖ’nün avukatlığını yapma” diye laf attı. AKP’li Abdurrahim Akdağ da “70 yaşındaki bir kadının orada olması vicdana aykırı” diye konuştu.