Orman: Demirören alacağı parayı bağışlasın

Orman: Demirören alacağı parayı bağışlasın
24 Şubat 2013 10:50

BEŞİKTAŞ Kulübü’nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde saat 10.15’te başladı.

 
Mali kongreye kulüp başkanı Fikret Orman, kulüp yönetim kurulu üyeleri, kurulların yönetimleri ve kongre üyeleri katıldı.
 
Kongre Divan Başkanlığı için iki ayrı önergeyle Uluç Gürkan ve Şeref Nasır önerildi. Yapılan oylamada kulüp başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu tarafından önerilen Uluç Gürkan ve yönetimi Kongre Divan Başkanlığı’na seçildi.

Başkan Fikret Orman, Beşiktaş Olağan Mali Kongresi’nde yaptığı konuşmada eski başkan Yıldırım Demirören’e seslendi.

 
Demirören dönemine ait raporları incelettiklerini ifade eden Başkan Orman, şunları dile getirdi: “Biz raporları incelettik raporlar elimizde. Hukuk kurulundan görüş aldık, aldığımız görüşler bittikten sonra dernekler masasına başvurduk, raporları bekliyoruz. Anonim şirketle ilgili SPK’ya göndereceğiz. Bu arada Yıldırım Demirören’e gelinen süreci biz oluşturmadık. Yine Demirören’in alacaklarımı bağışlayacağım konusunu da gündeme biz getirmedik.

“BEŞİKTAŞ’IN BİR LİRASINI YEDİRTMEM”
 
Bunu Yıldırım Demirören kendisi gündeme getirdi. Başkanımız geçen yıl genel kurulda ‘helallik istiyorum’ dedi. Ama bu helallik yarım kaldı. Beşiktaş ile Yıldırım Demirören arasında uzlaşı yapılması gerekiyor. Başkanımız o dönemde iyi niyetle hareket etmiş olabilir; ama kulüp zarar görmüştür. Kendisi ‘bağışalayacağım’ demiştir. Onun bu söylemini yerine getirmesini bekliyoruz. Biz bu süreci şıklık içinde götürmeye çalışıyoruz. Bu süreçte tabiki bizi dolduranlar oluyor. Artık Yıldırım Demirören’e yakışan alacağı parayı Beşiktaş’a bağışlamasıdır. Ben yönetime geldiğim günden bu yana Beşiktaş’a hep veren el olduk hiçbir zaman alan el olmadık. Demirören’e değil iki kızıma bile bir lirasını yedirtmem. Biz bu işi bu bize şekilde çözeceğimize inancımız tam. Demirören ailesi de kendisine yakışanı yapacaktır.”