'Organize olmalıyız'

'Organize olmalıyız'
30 Mayıs 2012 09:23

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İzmir merkezli Ege Postası’na konuştu. İşte o röportajdan bir bölüm…Bundan sonraki planlarınız?

CHP nasıl başarılı olabilir ben bunu düşünüyorum. Bakın Türkiye’nin tek umudu CHP. STK’lar yok. Partiler susturulmuş. Basın medya baskı altında.


Kurumların tamamı iktidarın denetiminde. Tek çare CHP. Parti enerjisini buna harcamalı. CHP’liler birbirlerine enerjilerini harcadığı zaman asıl sıkıntı oluşuyor. Bu sıkıntı benim de asıl sıkıntım.

AKP’ye alternatif olarak gördüğünüz CHP gerçekten sokakta yok mu?

CHP sokakta var ancak organize edilmesi gerekir. Şu anda Türkiye’de en fazla üyesi olan CHP’dir 40 yıldır iktidar değilsiniz. Buna rağmen inançla partisini insanlar terk etmiyor. Siyaset yapanların önemli kısmı iktidara göre şekil alıyor. İzmir’de de görüyorsunuz eskiden başka partilerde olanlar şuan AKP’de. Yarın AKP olmasın başka limana giderler ama gerçek CHP’liler hep kalmıştır partisinde. Biz iktidar avantajları ile beslenen bir örgüt yapısında değiliz.

Kurultay’da aday olacağınıza dair iddialar var?

Böyle bir şey söz konusu değil. Niyetim olsa Genel Başkana söylerdim. Ben öyle tuzak işleri bilmem. Alavere dalavereleri bilmem. Nasıl siyaset yaptığımı yanımda olanlar da karşımda olanlar da bilir.

Bir de İstanbul Büyükşehir Belediyesi için isminiz geçiyor.

Ben CHP’nin başarısını düşünüyorum. Bu başarı Türkiye’nin ihtiyacına cevap vermek için önemli. Bunun kararını partinin delegasyonu ve partinin genel başkanı verir. Bu kararı Genel Başkan Kılıçdaroğlu verecek. İhtiyaç duyarsa görev verecek. İhtiyaç yoksa yapacak bir şey yok.

AKP İzmir’i alabilir mi?

Alamaz. Bu kadar eminim. İzmirli değilim. Gidip gelen bir insanım. İzmir seçmeni nasıl karar vereceğini bilir.

CHP olur da İzmir’i kaybederse bunun yansıması Genel Merkez’de nasıl olur?

Olmayacak duaya amin demem. İzmir’i kaybetmeyeceğiz. İzmir, Mersin, Eskişehir, ;İstanbul , Ankara’da çok büyük başarı bekliyorum.

Birçok ilde olduğu gibi İzmir’de de belediye başkanları toplantılar yapıyor. Milletvekilleri bir araya geliyor ve il başkanlığı sürecine etki etmek istiyor. Ne kadar doğru bir yaklaşım bu?

Belediye başkanları enerjisini sokağa harcasın. Niye İstanbul modeli diyorum. Belediye başkanlarına İl Başkanı olunca dedim ki ‘Size gelecek en ufak tepkide gövdemi koyarım ama sizden ricam kendi işinizle uğraşın’. Örgütten de belediye ilgili eleştirilerde hemen tepkimi koyarım. Belediye başkanlarının milletvekillerinin örgüt içinde ayrıştırıcı olması doğru değil. Önce kendilerine zarar verirler. Benim İstanbul’da gerçekleştirdiğim modeli birçok il de örnek olmalı. Yoksa yıpranırsınız.