Önce semazen, sonra yılanlı ramazan etkinliği

Önce semazen, sonra yılanlı ramazan etkinliği
9 Temmuz 2013 07:22

Erzurum’da semazenle başlayan Ramazan etkinlikleri Rusya’dan gelen sirk grubunun yılanlı gösterisiyle devam etti.

Merkez Yakutiye Belediyesi tarafından Kent Meydanında düzenlenen ramazan etkinliklerine Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut (AKP), Erzurum Teknik Üniversite Rektörü Prof. DR. Muammer Yaylalı ile vatandaşlar katıldı. Çifte Minareli Medrese önünde başlayan kortej yürüyüşü Yakutiye Medresesi’ne kadar devam etti. Medrese önünde Kur’an okunup toplu dua edildikten sonra semazenler gösteri yaptı.

Daha sonra Rusya’dan gelen sirk grubu hünerlerini sergiledi. Yılanı elline alan mini etekli kadın vatandaşların arasına girdi. Kimi yılandan korkanken kimi de dokundu. Etkinlik grubun çeşitli gösteriyleriyle son buldu.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, bu yıl Ramazan etkinliklerinin 3’üncüsünü düzenlediklerini, geleneksel hale dönüştürmeyi hedeflediklerini bildirdi. Ramazan ayı boyunca etkinliklerin devam edeceğini vurgulayan Korkut, “Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifi idrak edecek olmanın mutluluğu içindeyiz. Tüm vatandaşlarımız hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.