Okullarda PKK kıyafeti

Okullarda PKK kıyafeti
10 Nisan 2013 10:12

Okullarda PKK kıyafeti Terör örgütüyle gizli yürütülen görüşmelere gözler çevrilirken, eğitimle ilgili asıl sorunlar da ustalıkla gizleniyor.

 

 

 

 

 

Ömer Dinçer’in eğitimde yaptığı tahribatı Nabi Avcının, mevcut kadroyla çözemeyeceği de ortada…

 

Okullarda “serbest kıyafet” adı altında kızların türbanlı, kara çarşaflı, erkeklerin sakallı, kravatsız olarak derslere girmeleri özendiriliyor. Bu tür eylemleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın üst düzey bazı bürokratlan da el altından destekliyor olacak ki, hükümete yakın sendikalar bunun öncülüğünü yapıyor. Öğretmenler arasındaki huzur bozuldu. Nöbetçi olan öğretmen kılık-kıyafet yönetmeliğine aykın hareket edenlerle ilgili tutanak düzenleyince okulda kavgalar yaşanır hale geldi.

 

Okullarda neler oluyor?

Ömer Dinçer, ilköğretim müfettişliğini kaldınp onlann isimlerini “il denetçisi” yaptı. Sayılan dâ 2 bin 900 civarında… Kendilerine büyük görevler verilen denetçiler bu isme alışamadı. Tüm Eğitim Müfettişleri Demeği fTem-DER). Müfettişler Demeği, Tüm Eğitim Müfettişleri ve Eğitimciler Sendikası (TEMSE) eski isimlerini almak, özlük haklanyla ilgili kayıpların giderilmesi için çaba gösterse de, bakanlıkta onlan anlayan da. dinleyen de yok… Tıpkı, bulunduktan yerde 8 yılını dolduran şube müdürlerinin beklediği yönetmelik çıkmadığı gibi…

Milli Eğitim Bakanlığının uygulamalarından rahatsız olan bazı bürokratlarla, bakanlıkta konuştuğumda, eğitim-öğretim alanındaki gidişatın çok kötü olduğunu dile getirdiler. Bunlardan bazılarını sıralayalım: Müfredat değiştirilmeden 4+4 ve 5’te ciddi sıkıntılar yaşanıyor. 5. sınıftaki ders saati sayısı artırıldı ancak buna göre müfredatta düzenleme olmuyor. Bazı derslerde müfredat yetmiyor, bazılannda fazla geliyor.

- Norm kadro dolayısıyla öğretmenlerin sıkıntısı artarak devam ediyor. Daha önce ilköğretim olan, şimdi ilkokula dönüşen okullarda branş öğretmenleri, ilköğretimden ortaokula dönüşenlerde ise sınıf öğretmenleri norm fazlası duruma düştü. Kendi eğitim bölgesinde gidebileceği okul olmadığı için farklı yerlere gönderiliyor.

- 5. sınıflarda norm fazlası oluşunca, öğretmenler asıl branşı dışında matematik, ingilizce gibi derslerde görevlendirildi. Öğretmenlerin bilgilerinin, öğrencilerin çok gerisinde kaldığı anlaşıldı. Bu alanda ciddi sorunlar devam ediyor.

- Okullarda tek tip kıyafet zorunluluğu kaldırılmıştı. Ancak bu kez Güneydoğunun bazı üçlerinde terör örgütünün isteğiyle öğrencilere terör örgütünün giydiği kıyafetler giydiriliyor. Bazılannda örgütü simgeleyen san-kırmızı-yeşil renkli kıyafet kullanılıyor.

Tek tip kıyafete geçilmesi konusunda yoğun istekler var. Öğretmenler, okul yönetimi, veli işbirliğiyle kıyafet konusundaki kargaşaya son verilmesi amaçlanıyor.
Devamsızlığın önü alınamıyor – Meslek liselerinde devamsızlık had safhaya ulaştı. Bugün hemen tüm öğrencilerin devamsızlığı 18-20 gün civannda… Öğrencinin devamsızlığını önleyecek, mevcut duruma da çözüm getirilmeli.

- Liselerde de devamsızlık sorunu yaşanıyor. Liseler de zorunlu eğitim kapsamına alındığı için öğrenci ancak başansız olursa sınıfta kalır. Devamsızlıktan sınıfta kalma olmaması gerekiyor. Ancak bu konuda yönetmelik değişikliği de yapılmadı. Bazı öğrenciler de açık liseye kayıt yaptınp rapor alamama sorunundan kurtuluyor.

- Ortaokullarda 8. sınıfta, liselerin 12. sınıfında devamsızlık sorunu yaşanıyor. Okullarda şimdiden hiç öğrenci bulunmuyor. Öğretmen derse girmeden maaşını alıyor ancak ek ders ücretinden yararlanamıyor. Eskiden devamsızlıklar mayıs ayından itibaren artıyordu.
Şimdi ise ikinci dönemde öğrenci bir sınava girdikten sonra okula gelmemeye başladı.
Kursa gitmeyene sertifika – İlkokula alınan çocuğun yaşına uygun program yapılmadı ve küçük yaşta ilkokula başlayan öğrencilerde ciddi öğrenme sıkıntısı ortaya çıktı. Çok sayıda veli çocuklarını raporla okuldan aldı. Öğrenci küçük yaşta okula alınabilir ama buna göre de eğitim verilmeli.

- Özürlü çocukların gittiği özel eğitim kurumlarında. öğrenci eğitim almadan eğitim alıyormuş gibi devlet tarafından okul sahiplerine para ödeniyor. Avuç içi okuma sistemine geçilecekti. Ancak bu ani olarak durduruldu.

- Türkiye genelinde 2 bin 500 civannda motorlu sürücü kurslarına da. kursiyer gelmeden gelmiş gibi gösteriyor. Çalıştırılması gereken yerde kursiyer çalıştırılmıyor. Özel sağlık meslek liselerinde bulunması gereken araç-gereçler bazı okullarda sadece açılışta bulunduruluyor.

- Meslek edindirme kurslarının oturmuş bir mevzuat yok. Takip ve denetimi yetersiz. Kurs verilmeden sertifika veriliyor ve bunlar emsallerinin önüne geçiyor. Bu kurslar aracılığıyla IŞKUR’dan haksız kazanç elde ediliyor.

Eğitimi perişan edenler, “akıllı tahtalanyla” övünüyorlar. Kandırmayın milleti. 85 bin tahta kullanılamıyor. O beğenmediğiniz kara tahtaya yine muhtaçsınız…