Obama'nın babası dayakçıymış

Obama'nın babası dayakçıymış
4 Kasım 2009 14:45

ABD Başkanı Barack Obama’nın Çin’de yaşayan üvey kardeşi sessizliğini bozdu ve ilk romanının tanıtımında kendisine ve annesine kötü davranan babasını anlattı.Obama’nın üç kez evlenen babasının üçüncü eşinden olan oğlu yazar, müzisyen ve ressam Mark Ndesandjo yedi yıldır Shenzhen kentinde yaşıyor.

Ndesandjo, Guangzhou şehrinde bir basın toplantısı düzenleyerek yeni kitabını tanıttı. Ndesandjo,”Nairobi’den Shenzhen’e” adlı kitabını üvey kardeşinin ABD Başkanı seçilmesi gibi bir dizi olağanüstü olayın kendisini geçmişle yüzleştirmesi üzerine yazdığını anlattı.

Babam beni ve annemi dövüyordu. Evde çığlıklar duyduğumu hatırlıyorum. Annemin acısını duyardım. Çocuk olduğumdan onu korumaya gücüm yetmezdi” diye anlatırken gözyaşlarına boğulan Ndesandjo, “Babamla ilgili iyi bir şey hatırlamıyorum” dedi.

Obama’nın Kenyalı babası ve Amerikalı annesi ABD Başkanı henüz iki yaşındayken ayrıldı. Obama da babasız bir çocuk olmanın zorluğunu anlatmıştı.

Obama’nın şimdi hayatta olmayan babasının üçüncü eşi Ruth Nidesan’dan olan oğlu Mark Ndesandjo, medyadan hep uzak durdu.

Obama ismini kullanmadı ve hatta ABD başkanı ile olan bu bağını yakınlarına bile anlatmadı. Ama kitabını, Okoth Obama Ndesandjo adıyla çıkardı.

Obama’ya olan benzerliği dikkat çeken Ndesandjo, kardeşinin başkan seçilmesiyle gurur duyduğunu, seçim gecesi insanların yüzlerindeki umut ve sevincin yıllardır içinde birikenleri alıp götürdüğünü söylüyor.

Kitabının aslında kendi otobiyografisi olduğunu söyleyen Ndesandjo, Kenya ve ABD’nin ardından 11 Eylül saldırılarının ertesinde Çin’e gelmiş.

Ndesandjo, 15 Kasım’da Çin’e ilk resmi ziyaretini yapacak olan kardeşine ne söylemek istediği sorulduğunda, “Sadece kardeşime değil, tüm Amerikan halkına Çin’in aile ile ilgili olduğunu, burada ailenin çok önemli bir olgu olduğunu söylemek isterdim” dedi.

(DIŞ HABERLER /  GAZETEPORT)