Obama gönderiyorsa askere gitmem!

Obama gönderiyorsa askere gitmem!
15 Temmuz 2009 10:46

ABD Başkanı Barack Obama ilk büyük askeri harekatını ‘Kılıç Darbesi’ adıyla binlerce takviye askerin konuşlandırıldığı Afganistan’da başlatırken, bir asker Obama’ya bayrak açtı.WASHINGTON  - Afganistan’da görevlendirilen ABD’li binbaşı Stefan Frederick Cook, gitmek zorunda olmadığını söylüyor ve buna gerekçe olarak da Barack Obama’nın ABD’de doğmamış olmasını gösteriyor.

Cook, Obama’nın aslında başkan bile olamayacağını çünkü, ABD’de doğmadığını öne sürüyor.

Aslında ABD Başkanı 1961’de Hawaii’de, Hawaii’nin eyalet olmasından iki yıl sonra dünyaya geldi.
Cook’un avukatı Orly Taitz, geçen hafa federal mahkemede açtığı davada, müvekkili için görevlendirilmeme kararı ve vicdanı ret statüsü talebinde bulundu.

Georgia’daki mahkemeye 8 Temmuz’da sunulan 20 sayfalık belgede avukat mahkemenin Cook’un Obama’nın ABD’nin vatandaşı olmadığı ve bu nedenle de başkomutanlık niteliğine sahip olmadığı inancını göz önünde bulundurarak karar vermesini istedi.

Cook, daha da ileri giderek, “Başkan’ın komutası altında ülke dışında askeri faaliyetlerde bulunmasının uluslararası hukukun ihlali de olacağını ve aynı zamanda kendisinin bu görevleri yerne geçirmesi nedeniyle savaş suçlusu olarak yargılanabileceği” iddalarında bulundu.

Yedek asker olan Cook, 9 Temmuz’da Afganistan’a aktif göreve çağrıldı. Buna göre, Amerikalı asker, önve Tampa’daki Hava üssüne, buradan da Afganistan öncesi Fort Benning üssüne gönderilecekti.

Perşembe günü Cook’un talebi federal mahkemede görüşülecek ve askerin durumuna karar verilecek.

(DIŞ HABERLER / GAZETEPORT)