Nusaybin'de hakime patlayıcı tuzağı ucuz atlatıldı

Nusaybin'de hakime patlayıcı tuzağı ucuz atlatıldı
1 Mart 2013 17:47

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde keşif yapan hakiminde içinde bulunduğu araca yapılan mayınlı saldırı hakkında Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar, yazılı açıklama yaptı.

 

 

 

 Olayın bugün saat 12,15 sıralarında meydana geldiğini belirten Başsavcı Dündar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Nusaybin Sulh Hukuk Hakimi başkanlığındaki tespit heyeti, Dağiçi Köyü bölgesindeyken, Sulh Hukuk Hakimi, Nusaybin İlçe Jandarma Komutanı ve mahkeme heyetinin içinde bulunduğu zırhlı aracın geçişi sırasında, aracın sağ arka tarafında, daha önce yerleştirilmiş mayın patlatılmış, daha sonra da terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır. Mahkeme heyetine zırhlı araçlarla eşlik eden jandarma personeli, açılan ateşe derhal karşılık vererek, ateş açılan bölgeyi kontrol altına almıştır.

 

 

 

Daha sonra da bölgede gerekli güvenlik sağlanmıştır.Yapılan saldırı sonrasında, başta Sulh Hukuk Hakimi olmak üzere, tespit heyeti ve görevli jandarma personelinde herhangi bir yaralanma meydana gelmemiştir. Saldırıya uğrayan zırhlı aracın sağ ön ve sağ arka camı çatlamıştır. Olayla ilgili olarak adli soruşturma başlatılmıştır. Terör örgütü mensuplarınca, cennet vatan olan ülkemizin her köşesinde adalet dağıtmaya çalışan mahkeme heyetimize ve yine ülkemizin güvenliğine hizmet eden kolluk görevlilerimize yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, Mahkeme heyetimize ve kolluk güçlerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.”