Hırsızları ne alarm ne de güvenlik kamerası durdurabildi'

Hırsızları ne alarm ne de güvenlik kamerası durdurabildi'
12 Ağustos 2013 12:10

Alarm çalmasına rağmen hiçbir şey olmamış gibi hırsızlığa devam eden 2 kafadarın rahatlığı dikkat çekiyor.

Nişantaşı’nda son 1 ay içerisinde arka arkaya birçok evde hırsızlık olaylarının yaşanması üzerine Şişli Asayiş Büro Amirliği ekipleri bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdı. İddiaya göre, önceki gün Teşvikiye Mahallesi Hacı Emin Efendi Sokak’ta hırsızlık yapılan bir evde inceleme yapan ekipler, karşı binanın çatısında şüpheli iki kişi fark etti.

Bunun üzerine bina çevresinde önlem alan polis, şüphelilerden birini bina girişinde, diğerini de elinde poşetle kaçarken sokakta yakaladı. Polis, şüphelilerin üst aramasında çok sayıda ziynet eşyası, diz üstü bilgisayar, cep telefonu ve bir miktar para ele geçirdi. Emniyete getirilen 2 kişi sorgularında, tatilde ya da yurt dışında olduklarını tespit ettikleri kişilerin evlerine çatıdan girdiklerini söyledikleri ve yakalanmadan kısa süre önce Hacı Emin Sokak Numara 47’deki binada bir daireden hırsızlık yaptıklarını söyledikleri belirtildi.

18 yaşından küçük olan ve hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan S.A çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, yine poliste 25’e yakın kaydı olan 18 yaşındaki İ.Ş. çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

GÜVENLİK KAMERASINA DA YAKALANDILAR

Polisin yaptığı araştırmada şüphelilerin soydukları evin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendikleri belirlendi. İlk önce dairenin girişinde gözüken 2 kişi burada evde kimsenin olup olmadığını kontrol ediyor.

Birisi girişte fark ettiği alarmı etkisiz hale getirmeye çalışırken diğeri de etrafı gözetiyor. Daha sonra oradan ayrılan iki kişi yaklaşık 15 dakika sonra camdan girerken dairenin içindeki kameralara yakalanıyor. Evdeki eşyaları çaldıkları sırada evin alarmının çalmasına rağmen iki kafadar buna aldırmadan hırsızlık yapmaya devam ediyor.

Güvenlik kameralarının önünden geçerken de başlarını öne eğen 2 şüpheliden İ.Ş’nin bir süre sonra de eldiven taktığı görülüyor.