Nasıl Bir Düğün?

Nasıl Bir Düğün?
13 Aralık 2017 09:50

Kişilerin evlilik aşamasına gelene kadar geçmeleri gereken aşamalar vardır. İsteme, söz, nişan, kına derken bir telaş sürüp gider.

 

 

Bu dönemler telaşlı olduğu gibi maddi külfeti de ağır olan dönemlerdir. Nişan organizasyonu kız tarafını hırpalar; düğün organizasyonu erkek tarafını. Nişanda nişan hediyeleri alınır, takılar takılır ve düğünde de aynı işlemler tekrarlanır. Her çiftin hayalinde mükemmel bir nişan ve düğün yer alabilir. Fakat hayatın gerçekleri vardır ve yapılacak organizasyonların mahiyetini kişilerin ekonomik güçleri belirler. Büyük borçlar altına girmeden evlenmek, çiftlerin evlilik hayatına daha huzurlu başlamalarını sağlar. Yaşanacak evin döşenmesi günümüzde büyük meblağlara ulaşmaktadır. Bu nedenle çiftler evlenirken zaten belli bir borç yükünün altında kalmaktadır.

 

Evlenecek çiftlerin nasıl bir organizasyonla evleneceklerine karar vermeleri gerekir. Sade bir nikahla evlenilebileceği gibi, görkemli bir düğün de yapılabilir. Nikahtan sonra yapılan yemek organizasyonları çok tercih edilmektedir ve evlenen çiftin de daha çok eğlenebilmesi söz konusu olmaktadır. Ekonomik gücü yerinde olan insanların bile düğün organizasyonlarından kaçındıkları görülmektedir. Artık eğlencenin büyük kısmı kına gecelerinde gerçekleşmektedir. Kına geceleri bir organizasyon firması aracılığıyla yapılırsa düğünden farklı olmamaktadır. Ayrıca organizasyon firmaları her şeyi hazırlayarak gelin adayını kına malzemelerikonusunda düşünmek zorunda bırakmamaktadır. Güzel ve eğlenceli bir kınanın arkasından sade bir nikahla evlenmek çok şık olabilir.

 

En güzel kına malzemeleri ile yapılan başlangıçtan sonra, gösterişten hoşlanmayan çiftler evlenmek için nikah törenini yeterli bulurlar. Üstelik düğün için harcayacakları para ile güzel bir balayı yapma şansı da bulurlar. Çift gösterişten uzak sade bir törenle evlenmek isteyebilir. Fakat nikahtan sonra en yakınlarıyla güzel vakit geçirmek isteyenler için en uygun olan konseptin nikah sonrası yemeği olduğu görülür. Bahçede yemek organizasyonları son yıllarda çok popüler olmuştur. Aynı şekilde restoran düğünleri de popülerdir. En sevilenlerle daha sıcak ortamlarda eğlenmek elbette çifti daha mutlu edecektir. Eğer illa düğün yapılacaksa, seçilecek düğün mekanının kişilere uygun olması gerekir. Mekan seçiminde davetliler ve eğlence anlayışları da etkili olmaktadır. En önemlisi ise kişilerin bütçelerine uygun mekanlar seçmeleridir. Evlilik ne şekilde gerçekleşirse gerçekleşsin önemli olan çiftin mutlu olması ve büyük yüklerin altına girmemesidir.