Mumcu ailesinde kitap gerginliği

Mumcu ailesinde kitap gerginliği
4 Aralık 2012 08:54

Güldal Mumcu’nun, Uğur Mumcu suikastı ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili yazdığı “İçimden Geçen Zaman” adlı kitap avukatlığını yapan Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu’yu üzdü. Ceyhan Mumcu, dün bir basın açıklaması yayınlayarak Güldal Mumcu’nun avukatlığından istifa etti.


Deniz Bilgen ÇAKIR H&H ÖZEL

Telefonla ulaştığımız Ceyhan Mumcu, istifanın perde arkasını Halkın Habercisi‘ne anlattı.

Güldal Mumcu’nun yazdığı kitabı okuduktan sonra istifa etmeye karar verdiğini belirten Ceyhan Mumcu: “Kitapta yer alan bazı açıklamaları doğru bulmuyorum. Kitabın bazı yerlerinde anlatılan olayların ise aktarılış şeklinden dolayı yanlış anlamalara neden olacağını düşünüyorum. Kimi yerlerde de yanlış bilgiler var. Bu yüzden istifa etme gereği duydum” dedi.

Kitapta yazılanların kendisini oldukça üzdüğünü belirten Ceyhan Mumcu, kitapta özellikle kardeşi Uğur Mumcu’nun bazı dostlarıyla ilgili yer alan eleştirileri doğru bulmadığını söyledi. Ceyhan Mumcu, kitapta kendi adının geçtiği bölümlerle ilgili olarak da, Güldal Mumcu’nun gerçekleri söylemediğini dile getirdi. Mumcu: “Yaşanan olaylardan dolayı çok  üzgünüm. Kitapta hem benim, hem de Uğur Mumcu’nun yakın dostlarıyla ilgili gerçek dışı bilgiler var. Bu yüzden açıklama yapmaya ve istifa etmeye mecbur kaldım” diye konuştu.

Özellikle Hüsamettin Cindoruk, Doğan Güreş, Nusret Demiral gibi bir çok insana kitapta haksızlık yapıldığını söyleyen  Ceyhan Mumcu, ayrıca kitapta adı geçen ama artık yaşamayan Halit Çelenk, Bülent Ecevit, İlhan Selçuk gibi birçok isim içinse “Sayın Güldal Mumcu bu isimler yaşarken niye konuşmadı? Keşke onlar yaşarken bu kitabı yazsaydı.  Onlara da açıklama şansı verseydi” diye konuştu.

Ceyhan Mumcu, 1999 yılında Güldal Mumcu’nun avukatlığından çekilmesine neden olan olayın da kitapta anlatıldığı gibi kendisinin Süleyman Demirel’in avukatlığını yapması değil, Güldal Mumcu’nun vekilliğini yapan Şevket Kazan’ın kendisi hakkında yazdığı ve haksız ithamlarda bulunduğu  bir yazı olduğunu söyledi.

Tüm bunlardan dolayı, kitabın kardeşi Uğur Mumcu’nun kemiklerini sızlatacağını söyleyen Ceyhan Mumcu, bugüne kadar görevini en iyi şekilde yaptığını ve vicdani açıdan rahat olduğunu ifade ederken, kitapta yer alan gerçek dışı bilgileri ve olayların asıl meydan geliş şekillerini anlattığı bir açıklamayı da basına yolladığını belirtti.