Mum ışığında doğum

Mum ışığında doğum
9 Ocak 2013 11:13

Kars’ın Bayraktar Köyü’nde doğum sancısı başlayan 22 yaşındaki Sibel Koçer, köy yolunun kardan kapalı ve elektriklerin kesik olması nedeniyle ebe yardımıyla mum ışığında bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

 

 

 

 

 

 

 

Kars’a 45 kilometre uzaklıktaki Bayraktar köyünde çiftçi Yücel Koçer ile evli olan Sibel Koçer’in önceki gece yarısından sonra doğum sancıları tuttu. Köy muhtarı Nizamettin Koçer, 112 acil servis ve Özel İdare ekiplerini arayarak köyün yolunun kardan kapandığını ve elektriklerin de kesik olduğunu belirterek, yardım istedi. Tüm çabalara rağmen olumsuz hava koşulları yüzünden ekipler, genç kadının doğumuna yetişemeyince; Edirneli gelin Sibel Koçer’in doğumu, köy ebesi Bedriye Cemal tarafından mum ışığı altında gerçekleştirildi.

 

 

 

Doğumdan yaklaşık 2 saat sonra köye ulaşan sağlık ekipleri, genç kadın ve bebeğe müdahale etti. Neslihan adı verilen bebek ile annesi alınarak paletli ambulansla Kars Doğum Evi Hastanesi’ne getirildi. Kızını mum ışığında dünyaya getirirken telaşa kapıldığını anlatan Sibel Koçer, “Doğum yaparken her yer karanlıktı. Biran çok korktum ama bebeğim dünyaya sağlıklı geldiği için çok mutluyum” dedi.

 

İl Özel İdaresi ve sağlık ekiplerine teşekkür eden Muhtar Nizamettin Koçer çalışanları evinde ağırladı.