Muharrem İnce Yalova’yı adliye koridorlarında kazandı; Salman adliyede AKP’ye böyle teslim etti!

Muharrem İnce Yalova’yı adliye koridorlarında kazandı; Salman adliyede AKP’ye böyle teslim etti!
11 Mart 2020 08:10

CHP’nin sevilen ismi, Cumhurbaşkanı adayı ve eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce’ye Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, geçtiğimiz günlerde köşesinden şöyle yüklendi; ‘’İnce’nin Yalova suskunluğunu anlamaya çalışıyorum, Milletvekilliğini yaptığı CHP’li belediyeye kayyum atandı yolsuzluk sebebi ile, tanıdığım bildiğim İnce, ortalığı birbirine katardı ama sessizliğini koruyor…’’

 

 

Öncelikle, Ahmet Hakan, CHP tarafından boykota uğradığından bu yana, Kılıçdaroğlu ile arayı yapabilmek adına, şu sıralar, sahipsiz gördüğü İnce’ye yükleniyor. Bu kendi adına doğru bir strateji olabilir. Ama bilmediği şu, İnce, CHPli seçmenin yüreğine, adı kazınmış bir isim.

 

CHP, tabanına bugün 2. Ekmeleddin olarak, Kılıçdaroğlu Abdullah Gül’ü dayatmak istese de, bu proje karşısındaki yegane engel Muharrem İnce ve CHP içinde artık kemikleşmiş, Anadolu’daki tabanıdır.

 

Şimdi geliyoruz; Yalova meselesine.

 

Muharrem İnce 2014 seçimlerinde ne yapmıştı?

 

Oy çuvallarının üzerinde yatarak, seçim kurulu üzerinde sandalyeleri birleştirerek, ekibi ile 7-24 demokrasi nöbeti tutarak, yeniden sayımı gerçekleştirmek suretiyle, tek oy farkıyla, seçimi CHP adayı Vefa Salman’ın ucu ucuna kazanmasını sağladı.

1

2

https://www.sozcu.com.tr/2014/gundem/yalovada-sandiklarin-yarisi-sayildi-480068/

 

Unutanlar, Sözcü’nün linkinden 2014’teki haberi tıklayarak hafızalarını tazeleyiversin.

 

Anımsayın; Adalet Sarayı önündeki basın açıklamasını bile, Belediye Başkanı seçilen Vefa Salman yapamamıştı. O dönemlerde Salman,İnce’nin eteğinden ayrılmayan, sıradan bir siyasetçiydi. Mikrofon tecrübesi, kalabalıklar önünde konuşmak gibi bir tecrübesi de yoktu. Yalova’yı ve CHP’yi bilenlerin şahit oldukları bir durum tespiti yapıyoruz.

 

Sonra ne mi oldu, İnce’nin, Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı Genel Başkan adayı çıkması ile adının tersine, kendisinin başkan adayı olması için Genel Merkez’e karşı mücadele veren, seçim gecesi oylar çalınmasın diye, kelle koltuk mücadele eden İnce’ye karşı Salman’ın tavırları, değişmeye başladı.

 

 

İnce’nin 2018’de Cumhurbaşkanı adayı olması ile Salman, birden vefa göstererek, seçim meydanlarında görünmedi de değil!

 

 

Ancak İnce’nin delegelerin, aday ol baskıları sonrası, imza toplaması ama, yeterli imzayı sağlamasına rağmen, o dönem Genel Merkez’in, hukuk dışı direnişi ve baskılar üzerine, Salman’da büyük değişimler gözlemlendi.

 

Kendisine her türlü büyüklüğü, ağabeyliği yapan İnce’nin azılı düşmanları ile Salman beraber oldu. Her yerde İnce hakkında olumsuz konuştu.

 

İnce, siyasi tecrübe gereği daima sustu.

 

Gün geldi, Yalova’dan gelen olumsuz haberlere, karşı Salman’ı uyardı.

 

İnce, yapısı ve siyasi duruşu gereği kimse ile kan davası gütmeyen bir siyasetçi profili. Halkın Habercisi olarak biliyoruz ki, sürekli Salman’a ortak dostları aracılığı ile ‘’Aman dikkat, bakın başına iş açacak, burnuma kötü kokular geliyor’’ diye son iki yıl boyunca, dostane ikazlarda bulundu.

 

Gelin görün ki, daha dün, İnce’nin sandık hilelerine karşı, adliye koridorlarında, CHP’ye kazandırdığı, Yalova Belediyesi’ni Vefa Salman, adliye koridorlarında, hele ki yolsuzluk gerekçesi ile AKP’ye kaptırdı.

 

Şimdi Halkın Habercisi olarak, sayın Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni’ne soruyoruz;

 

İnce ne yapsın?!

 

Aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyık!

 

Genel Merkez bile olayları bildiğinden dolayı; bir iki basın açıklaması ile konuyu geçiştirmekle yetinmek zorunda kalmışken; sayın İnce çıkıp da ne diyebilir?!