Muammer Güler’den kara listedeki Sarraf için referans mektubu!

Muammer Güler’den kara listedeki Sarraf için referans mektubu!
15 Mart 2014 09:20

Ha­ram­za­de­ler333 he­sa­bı ta­ra­fın­danTwit­te­r’­da ya­yın­lanan fezlekelerde, bakanlarla ilgili dikkat çeken ayrıntılar yer alıyor.

 

17 Ara­lık yol­suz­luk ope­ras­yo­nu­na iliş­kin ol­du­ğu id­di­a edi­len fez­le­ke, Ha­ram­za­de­ler333 he­sa­bı ta­ra­fın­danTwit­te­r’­da ya­yın­lan­dı. 4 es­ki ba­kan Za­fer Çağ­la­yan, Er­do­ğan Bay­rak­tar, Mu­am­mer Gü­ler ve Ege­men Ba­ğış hak­kın­da ol­du­ğu gö­rü­len fez­le­ke­de, ba­kan­lar­la il­gi­li çok cid­di suç­la­ma­lar bu­lu­nu­yor. İran­lı işada­mı Rı­za Sar­ra­f’­ın da sık­ça yer al­dı­ğı fez­le­ke­de, il­ginç de­tay­lar yer al­dı. Fez­le­ke­de Rı­za Sar­raf ile Rüç­han Ba­yar ara­sın­da­ki 16 Tem­muz 2013 ta­rih­li bir gö­rüş­me­ye dik­kat çe­kil­di.

 

KARA LİSTEYE ALINDIĞI İÇİN

 

İçiş­le­ri Ba­ka­nı Mu­am­mer Gü­ler ta­ra­fın­dan işa­da­mı Rı­za Sar­ra­f’­ın Çin Halk Cum­hu­ri­ye­ti­’n­de bu­lu­nan fir­ma­la­rı­nın Çin ban­ka­la­rın­da sı­kın­tı ya­şa­ma­ma­sı için re­fe­rans mek­tup­la­rı­nın ya­zıl­dı­ğı be­lir­ti­li­yor.

 

Bugün’ün haberine göre; Gü­le­r’­in re­fe­rans mek­tu­bu yaz­dı­ğı Çin­li ban­ka­nın ABD ta­ra­fın­dan İra­n’­a yö­ne­lik am­bar­go­yu del­di­ği için 31 Tem­muz 2012 ta­ri­hin­de ka­ra lis­te­ye alın­dı­ğı or­ta­ya çık­tı. Re­fe­rans mek­tu­bu­nun Çin­li ban­ka­nın ka­ra lis­te­ye alın­dı­ğı için ya­zıl­ma­sı dik­kat çek­ti.

 

BAKANLIK ARACILIĞIYLA ÖRTBAS

 

Fez­le­ke­de ‘suç ör­gü­tü­’ ola­rak ni­te­len­di­ri­len Sar­raf ve be­ra­be­rin­de­ki­le­rin, Çi­n’­de­ki usul­süz­lük­le­ri­nin Tür­ki­ye Cum­hu­ri­yet İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı ma­ka­mı­nın alet edil­me­si su­re­tiy­le ört­bas edil­me­ye ça­lı­şıl­dı­ğı­na vur­gu ya­pı­lı­yor. Fez­le­ke­de şu ifa­de­le­re yer ve­ri­li­yor:

 

“Kal­dı ki re­fe­rans mek­tu­bu­nun ya­zıl­dı­ğı Kun­lun Ban­k’­ın ulus­la­ra­ra­sı ca­mi­ada kö­tü bir nam al­tın­da fa­ali­yet gös­te­ren bir ban­ka ol­du­ğu göz önün­de bu­lun­du­rul­du­ğun­da, di­ğer ey­lem­ler­de de de­tay­la­rıy­la açık­lan­dı­ğı üze­re, ulus­la­ra­ra­sı bo­yut­ta fa­ali­yet gös­te­ren suç ör­gü­tü­nün li­de­ri Rı­za Sar­raf ile Mu­am­mer Gü­ler ara­sın­da­ki rüş­vet iliş­ki­siy­le ka­mu gü­cü­nün na­sıl sa­tın alı­na­bil­di­ği, bu­nun da ulus­la­ra­ra­sı ca­mi­ada ül­ke­miz ima­jı­na na­sıl et­ki ede­ce­ği aşi­kar­dır .”

 

YÜZER MİLYON DOLAR KREDİ ALIRIZ

 

İş­te Fez­le­ke­de­ki o gö­rüş­me­de:

 

Sar­raf: O ya­zı ne­yi ifa­de edi­yor bir de bi­li­yor­sun di mi Re­al Ti­ca­ret ol­du­ğu­nu.

 

Rüç­han Ba­yar: Ya çok gü­zel ca­nım bun­lar­la ban­ka­lar­dan bir yü­zer mil­yon do­lar­lık kre­di alı­rız ha­hah.

 

Sar­raf: Ha­yır ya­ni bu Re­al Ti­ca­ret ol­du­ğu­nu şey ya­pı­yor bi­li­yor­sun di mi Ar­tık Kun­lun mun­lun zırt pırt ….bir­ta­ne Kun­lun ge­nel mü­dür­lü­ğü­ne yaz­dı Pin­ga­nın­ki­ne yaz­dı.

 

Ba­yar: Tüm so­ru­nu­mu­zu çö­ze­cek gi­bi du­ru­yor bu­ra­da.

 

Sar­raf: En azın­dan şe­ye mı­rın kı­rın ede­mez­ler bu Re­al mi de­ğil mi kon­şi­men­to cart curt.

 

Ba­yar: Yok Kun­lu­n’­la en üst dü­zey­de ken­di­mi­zi ifa­de ede­bi­li­riz ar­tık ya­ni di­rek ara­cı­ya da ge­rek yok.

 

MEMUR RÜŞVET ALMIYOR 

 

Fez­le­ke­de yer alan id­di­ala­ra gö­re Eko­no­mi Ba­ka­nı Za­fer Çağ­la­yan özel ka­le­mi ile Güm­rük ve Ti­ca­ret Ba­kan­lı­ğı Müs­te­şa­rı­’na, Ga­na­’dan ge­len de­ğer­li ma­den yük­lü uça­ğın ma­ni­fes­to­su ol­ma­dı­ğı için Ata­türk Ha­va­li­ma­nı Güm­rük Kar­go Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan mü­hür­len­di­ği­ni, Güm­rük Mü­dü­rü­’nün uça­ğın kal­kı­şı­nı en­gel­le­di­ği­ni, bu ko­nu­yu önem­se­di­ği­ni uça­ğın ge­ri gön­de­ril­me­si­ni is­te­di­ği­ni ile­ti­yor. An­cak müm­rük me­mur­lu­ğu ya­pan T. C. D. isim­li şa­hıs bu du­ru­ma “Ben dev­let me­mu­ru­yu­m” di­ye­rek kar­şı çı­kı­yor. Ba­yar ko­nuy­la il­gi­li Sar­raf ile yap­tı­ğı gö­rüş­me­de T. isim­li güm­rük me­mu­run­dan, “Mü­dü­rü­ne kar­şı çı­kı­yor. Ne­ler yap­tım, ne va­at­ler, ne şey­ler. Yok yok ya­ni adam al­mı­yor. Ben me­mu­ri­ye­ti­mi ya­ka­mam di­yo­r” şek­lin­de bah­se­di­yor.

 

FEZLEKE GÖRÜŞMESİ 19 MART’TA 

 

Mec­lis Baş­ka­nı Ce­mil Çi­çek, TBMM’­nin 19 Mart Çar­şam­ba gü­nü ola­ğa­nüs­tü top­lan­ma­sı için çağ­rı­da bu­lun­du. Yol­suz­luk ve rüş­vet ope­ras­yo­nu­na adı ka­rı­şan dört es­ki ba­kan hak­kın­da Mec­li­s’­e gön­de­ri­len an­cak Mec­lis Baş­ka­nı Ce­mil Çi­çek ta­ra­fın­dan Ge­nel Ku­ru­l’­un bil­gi­si­ne su­nul­ma­dı­ğı or­ta­ya çı­kan fez­le­ke­le­rin okun­ma­sı için CHP, Mec­li­s’­in ola­ğa­nüs­tü top­lan­ma­sı çağ­rı­sın­da bu­lun­muş­tu. CHP, 18 Mart Sa­lı gü­nü için ta­lep­te bu­lun­muş­tu. Yurt­dı­şı ge­zi­sin­de bu­lu­nan Çi­çe­k’­in, ger­gin geç­me­si bek­le­nen Ge­nel Ku­ru­l’­u ken­di­si­nin yö­ne­te­ce­ği, bu ne­den­le ta­ri­hi 19 Mart Çar­şam­ba ola­rak ilan et­ti­ği be­lir­til­di.

 

“İA­DE ET” TA­LE­Bİ

 

AKPGru­bu, Çi­çe­k’­ten fez­le­ke­le­rin ia­de­si­ni ta­lep et­ti. AKP Grup Baş­kan­ve­ki­li Mus­ta­fa Eli­taş, dün sa­bah Çi­çe­k’­le gö­rü­şe­rek, dos­ya­la­rın sav­cı­lı­ğa ia­de edil­me­si­ni ta­lep et­ti. CHP ba­kan­la­ra ait suç­la­ma­la­rın yer al­dı­ğı fez­le­ke üst ya­zı­sı­nın okun­ma­sı ge­rek­ti­ği gö­rü­şün­de. An­cak AKP Gru­bu ve Çi­çek ile ya­pı­lan gö­rüş­me­ler so­nu­cun­da, so­ruş­tur­ma­nın giz­li­li­ği ge­rek­çe gös­te­ri­le­rek, sa­de­ce ba­kan­la­rın isim­le­ri­nin okun­ma­sı ka­ra­rı alın­dı. Bu du­rum­da sa­de­ce es­ki ba­kan­lar­la il­gi­li fez­le­ke­le­rin Ge­nel Ku­ru­l’­a gel­di­ği­ne iliş­kin baş­kan­lık su­nu­şu ya­pı­la­cak.

 

İÇE­RİK Bİ­Lİ­NE­CEK

 

AKP Gru­bu­’nun ia­de ta­le­bi, Mec­lis so­ruş­tur­ma ko­mis­yo­nu ku­rul­ma­sı­nı da teh­li­ke­ye sok­tu. İç­tü­zü­ğe gö­re, 55 mil­let­ve­ki­li­nin öner­ge­siy­le so­ruş­tur­ma ko­mis­yo­nu ku­ru­la­bi­li­yor. An­cak öner­ge giz­li oy­la­ma ile oy­la­nı­yor. AKP Gru­bu­’nun fez­le­ke­le­rin ia­de­si­ni ta­lep et­me­si, ko­mis­yon ku­rul­ma­sı­na da ret oyu ver­me ih­ti­ma­li­ni gün­de­me ge­tir­di. Ko­mis­yon ku­rul­ma­ma­sı du­ru­mun­da fez­le­ke­ler mil­let­ve­kil­le­ri­nin in­ce­le­me­si­ne açı­la­ma­ya­cak.

 

SUÇ UYA­RI­SI

 

CHP Çi­çe­k’­e ana­ya­sal suç uya­rı­sın­da bu­lun­du. CHP’­nin TBMM Ada­let Ko­mis­yo­nu Söz­cü­sü, Mer­sin Mil­let­ve­ki­li Ali Rı­za Öz­türk, “So­ruş­tur­ma­nın giz­li­li­ği il­ke­si, mil­let­ve­kil­le­ri­ne kar­şı ile­ri sü­rü­le­mez. Mil­let­ve­kil­le­ri­nin tü­mü, 550 mil­let­ve­ki­li de, sav­cı ko­nu­mun­da­dır. Fez­le­ke­ler, ba­kan­lar yar­gı­lan­sın di­ye sav­cı­lık­tan Mec­li­s’­e gön­de­ri­lir. Mec­lis So­ruş­tur­ma Ko­mis­yo­nu ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan ra­por, id­di­ana­me­dir. Bu ra­po­ra gö­re, ba­kan­lar, Yü­ce Di­va­n’­a sevk edi­le­cek ve bu ra­po­ra gö­re, Yü­ce Di­van sı­fa­tıy­la Ana­ya­sa Mah­ke­me­si­’n­de yar­gı­la­na­cak­tır. Bu­nu en­gel­le­mek ana­ya­sa su­çu­dur. Bunu engeller­se ana­ya­sa su­çu iş­ler ve bir gün bu­nun he­sa­bı­nı ve­ri­r” de­di.

 

CHP’DEN VEKİLLERE UYARI 

 

Mec­li­s’­in ola­ğa­nüs­tü top­lan­ma­sı sü­re­ci­ni yü­rü­ten CHP, mil­let­ve­kil­le­ri­ni 19 Mar­t’­ta fi­re­siz Ge­nel Ku­ru­l’­da ol­ma­la­rı ko­nu­sun­da uyar­dı. CHP’­ye, MHP ve BDP’­nin ya­nı sı­ra AKP­’den is­ti­fa eden ba­ğım­sız ve­kil­ler de des­tek ve­re­cek. AKP Gru­bu da, 19 Mar­t’­ta Mec­li­s’­te bu­lu­na­cak.

 

Kaynak: Bugün