Mısır'da Türk fabrikasının makinaları çalındı

Mısır'da Türk fabrikasının makinaları çalındı
22 Mart 2013 01:42

Mısır’ın İsmailiye kentinden 4 yıldır yatırım yapan Türk firması İstanbul Rot rotil Sanayisi fabrikasının demir kapısını hırsızlar oksijen ile kırarak makinelerini çaldılar.

 

 

 

Fabrika çalışamaz hale geldi. Fabrika sahibi Abdulgafur Arı, Türk yetkililerden sorunun çözümlenmesi için yardım istedi.

 

Kahire’ye 120 km uzaklıkta İsmailiye kentindeki Türk fabrikasının sahibi Abdulgafur Arı hırsızlık olayı üzerine Büyükelçiliği aradığını ancak kendisine yardım etmediklerini söyledi. Hırsızlığın fabrikada çalışan bir kişiyle birlikte gerçekleştirdiğini anlatan Arı, ‘Fabrikamızı soyan hırsız herkese İsmailiye de yaptığını çok rahat söylüyor. Fakat ne emniyet ne de başka yetkililer bizim sorunumuzu çözmüyor. Üretim de yapamıyorum. Çünkü bazı makinelerin parçalarını söküp götürmüş. Bizi üretim yapamaz hale getirdi. Ben kendimi burada kimseye anlatamıyorum. Mağdurum. Bunun için lütfen Türkiye’deki yetkililere sesleniyorum. Bizimle lütfen yakından ilgilensinler’ diye konuştu.

 

 

 

Arı Mısır’a gelme nedenlerini ise şöyle anlattı: ‘Mısır Afrika ülkesi kendi aralarında gümrük muafiyetleri var. Bizim ürettiğimiz ürünle ilgili Mısır’da hiçbir fabrika yok. Biz burada şuan tekiz. Rakibimiz yok.  Fakat, yan sanayimiz  olmadığı için ufak tefek sıkıntılarımız var. Ama Pazar’da satış sıkıntımız yok gibi. Mısırlıların ayağına geldik. Mısır’ın sanayisine katkıda bulunmak için geldik. Umarım bu çığlıklarımızı Mısırlılar iyi değerlendirirler.’