Minyatür Schnauzer Bakımı ve Özellikleri

Minyatür Schnauzer Bakımı ve Özellikleri
7 Ekim 2022 07:20

Schnauzer ırk köpekler, küçük bedenlidir. Sağlam ve dayanıklı sağlıklı vücutları ile öne çıkarlar.  Kemirgenlerden korunmak amacıyla tercih edilen bu köpekler, şimdilerde evcil olarak sıklıkla sahipleniliyor.

Hızlı hareket yapıları ile ön plana çıkarlar. Yüzündeki sakalları ile diğer köpeklerden kolayca ayrılır.  Bu özelliği sebebiyle sert görünümlü olsa da tam bir arkadaş canlısıdır.

Resim1

Minyatür Schnauzer

Schnauzer köpek ırkının en miniğidir Micro boy özelliklidir. Bu özel köpek türü, Alman kökenlidir. Kendi içinde Standart Schanuzer ve Dev Schnauzer şeklinde iki türe ayrılmaktadır. Belirgin çıkıntılı burun özelliğine sahiptir.

Standart Schnauzer ila Affenpincher ve Poodle türü ile melezlenerek ortaya çıkmıştır. Keskin zekalı, sevimli ve itaatkâr bir türdür.

Bu küçük köpek türü; mizaç olarak oldukça dost canlısıdır. Atikliği ile bilinir. Korkusuz tavırları ile ön plana çıkmaktadır.

Minyatür Schuazer ortalama yaşam süresi: 12 yıl ila 15 yıl arasında bulunur.

Minyatür dişi Schuazer boyu; 30–36 cm civarındadır.  Erkek Minyatür Schuazer boyu ise;30–36 cm arasındadır.

Dişi Minyatür Schuazer Kilosu; 5,4 ila 9,1 kilogram dolaylarında olmaktadır.

Erkek Minyatür Schuazer kilosu ise; 5,4 ila 9,1 kilogram şeklindedir.

Minyatür Schuazer Renkleri ise Siyah, Beyaz, Salt & Pepper, Siyah ve Gümüş ayrıcalıklarından oluşmakatdır.

Schnauzer Fiyat

Köpeğin fiziksel gelişimi, parazit durumu, seceresi ve soy kütük özellikleri fiyatları belirleyen önemli etkenlerdir.

Schnauzer Yavru

Yavru Schnauzer Ne Kadar?  Schnauzer yavru köpeklerin fiyatları, çok detaylı özelliklere göre değişken olabilmektedir. Sahip olduğu cinsiyet, gelişim durumu, yaşı ve sağlığı gibi etkenlere bağlıdır. Gerekli özellikler Schnauzer sahiplendirme esnasında alıcıya mutlaka aktarılmalıdır.

Schnauzer Bakımı

Schnauzer Bakım, sağlıklı gelişimleri için önemlidir. Asil görünümleri için düzenli tarama işlemleri yürütülmelidir.  Sakalları yemek sonrası silinmeli ve taranmalıdır. Düzenli periyotlar halinde tıraş işlemleri de gerçekleştirilmelidir.  Özellikle 5 ila 8 haftalık dönemlerde profesyonel bir kuaför hizmeti alınmalıdır.

Kirlenme süreçlerine göre sık olmasa da banyo yapması önemlidir. Kulak temizliği, ağız ve diş bakımları haftalık olarak yapılmalıdır. Uzayan tırnakları uzama süreçlerine göre aksatılmadan yerine getirilmelidir.

Minyatür schnauzer beslenme programı da önemlidir. Sağlıklı yaşam için gerekli besinleri aksatılmadan verilmelidir. İçinde bulunduğu gelişim özelliklerine uygun mamalar tercih edilmelidir.

Öğünle rve porsiyonlamalar doğru düzenlenmelidir. Tüketmesi uygun olan besinler ırk özelliklerine göre seçilmelidir. Bu anlamda veteriner hekimden destek alınması tavsiye edilmektedir. Kilo kontrolü sağlanarak hastalıklara yakalanmasının önü kapatılmalıdır.

Bu uyanık yapılı köpekler bakım sırasında egzersiz ihtiyacı duyarlar. Günlük enerjilerini atabilmek adına önemlidir. Sahibi ile frizbi ve top oyunları oynamaktan keyif alırlar.

Çabuk öğrenme becerili bu Minyatür schnauzer ırkı, kolay kavrar. Akıllı yanı ile verilen komutları kısa sürede yerine getirebilir. Kolay sıkılan özelliği ile eğitim sırasında ödül mamaları takviye edilmelidir.

Minyatür schnauzer ırkı, sağlıklı bir kökene sahiptir. Genetik rahatsızlıklara yakalanmaması için rutin kontroller yapılmalıdır.

Minyatür Schnauzer Yaşam Süresi; 12-14 yıl kadardır.

Minyatür Schnauzer Çok Fazla Tüy Dökmez, orta seviye tüy döker. Düzenli tarama ile en aza indirgenebilir.

Minyatür Schnauzer Ne Yer? Bu köpek ırkı için geliştirilmiş kaliteli köpek mamalarını tüketirler. Kesinlikle ev yemeği yemesi önerilmez. Sağlıklı gelişimi kuru mamalar tercih edilmelidir.

Minyatür Schnauzer,18. Aydan sonra çiftleşmek için uygun döneme giriş yapar

Minyatür Schnauzer Bakımı kolaydır. Bu özle köpekler tek seferde 3 ila 6 adet yavru dünyaya getirebilir

Resim2

Schuazer Özellikleri

  • Terrier ırkı olan Schnauzer, evde beslenen köpeklerden en cana yakın olanıdır. Oldukça meraklı, zeki ve oyuncu ruhludurlar. Arkadaş canlısı karakteri ile bilinir.
  • Cesur hal ve hareketleri ile kendinden emin adımlar sergiler. Oldukça hayat dolu bir evcil köpek türüdür. Tek başına kalmaktan hoşlanmayan bir ırkın mensubudur. Tam bir aile köpeği olarak sahiplerini kolayca benimser.
  • Sevecen halleriyle herkesin odağında yer alabilir. İyi huylu karakteri sayesinde kolay bakım özelliğine sahiptir. İnsanlarla iyi anlaşan yönü ile her ortamda kolayca bulunabilir. Fiziki iletişim kurmaktan kaçınmayan bir yapısı bulunmaktadır.
  • Sürekli sahibiyle oynamak ve birlikte zaman geçirmek ister. Diğer köpek cinslerine göre daha otoriter yapılıdır.
  • Oldukça söz dinleyen bir evcil dostumuzdur. Zeki yapıları ile kolay eğitim eğilimli köpeklerdir. Uyanık karakterli bu hayvanlar aynı zamanda inatçılıkları ile bilinir.
  • Apartman dairesinde küçük bedenli olduklarından yaşamaya gayet müsaittirler. Fazla hareketi yapıları bulunur. Bu sebeple günlük egzersiz ihtiyaçları aksatılmadan yerine getirilmelidir. Günlük oyunlar ve yürüyüşler gibi aktiviteler planlanarak fazla enerjisi ber taraf edilmelidir.
  • Çok iyi bir bekçi köpeği karakterine sahiptir. Muhafız iç güdüleri ile bilinirler. Atletik bedenleri, kaslı ve asil görünümlü olmalarını destekler. Cesaretli halleriyle ön plana çıkmakta olan köpek ırkına mensupturlar.