Mimarlar Odası’na baskın

Mimarlar Odası’na baskın
4 Ekim 2013 15:30

Polis Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin yayın odasına operasyon yaptı.

 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin yayın deposuna polis baskın düzenledi. Bandrolsüz kitap basıldığı ihbarı üzerine yapılan baskında, birçok yayına el konuldu.

 

Güvenlik Şube ekipleri, Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin yayın odasına operasyon yaptı. Öğle saatlerinde Türközü’ndeki yayın deposuna giden polis, burada basımı yapılan birçok eseri inceledi. Korsan ve bandrolsüz kitap ve eserlerin basıldığı iddiasıyla polis birçok numune aldı.

 

GÖZALTI KARARI YOK

 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi tarafından yapılan baskınla ilgili Emniyet yetkilileri, “Bandrolsüz kitap ve eserler basılarak piyasaya sürüldüğü ve bu yolla vergi ödenmeyerek devletin zarara uğratıldığı iddiası üzerine çalışma başlatıldı. Yapılan incelemelerin ardından Savcılık talimatıyla depoda arama yapıldı. Söz konusu kitap ve diğer yayınlardan incelenmek üzere numuneler alındı. Yayınların korsan olup olmadığı yapılacak incelemelerin ardından ortaya çıkacak” dediler.

 

BÖCEK BULUNMUŞTU

 

Ankara’da Mimarlar Odası’nda Ağustos ayında da yönetim kurulu toplantılarının yapıldığı salonda da dinleme cihazı bulunmuştu.

 

 

Kaynak: Hürriyet