Milliyetçiliği her daim yüceltiyoruz

Milliyetçiliği her daim yüceltiyoruz
27 Şubat 2013 19:47

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, televizyon kanallarında yayınlanan “Millete Hizmet Yolunda” başlıklı konuşmasında, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Şubat ayı içinde çok önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin sorunlarına kalıcı çözümler üretmek, ülkeye ve millete daha aydınlık bir gelecek inşa etmek için yoğun gayret sarf ettiklerini belirterek, farklı illeri ziyaret ettiklerini, toplu açılış merasimleri düzenlediklerini anlattı.

Şubat ayında, yabancı devlet adamlarıyla temaslarının yoğun geçtiğini söyleyen  Erdoğan:

“Bu görüşmelerde ticari, ekonomik, askeri, siyasi, kültürel tüm ikili ilişkilerin ele alındığını, bu yönde bölgesel değerlendirmeler yapıldı. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere pek çok ülkeye yapılan ziyaretler çerçevesinde, karşılıklı menfaatler doğrultusunda çeşitli anlaşmalar da imzalandı.

Biz, Hükümeti devraldığımızda, Türkiye bir stand-by anlaşması imzalamış durumdaydı, IMF’ye 23,5 milyar dolar borcu vardı. 10 yıl içinde, devraldığımız tüm borçları, devraldığımız tüm ağır faturaları ödediğimiz gibi, Uluslararası Para Fonu’na olan borcumuzu da günü gününe ödedik.


14 Şubat’ta, Uluslararası Para Fonu’na yaptığımız yeni bir dilim
ödemeyle, borcumuzu 400 milyon dolara kadar düşürdük. İnşallah, Mayıs
ayında yapacağımız son dilim ödemeyle artık IMF’ye borcumuz kalmıyor ve
borcumuzu sıfırlıyoruz. 23,5 milyar dolar olarak aldığımız borç, o gün
bitiyor ve böylece Mayıs ayında IMF’ye olan borcumuzu kapatıyoruz.
IMF’ye borçlu bir ülke iken, şu anda IMF’ye borç veren bir ülke konumuna
yükselme aşamasındayız. Müzakereler netleştiğinde, IMF’ye 5 milyar
dolar borç verecek, böylece tarihi bir adımı da atmış olacağız. Bu güzel
gelişmenin de ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”
diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Türkiye’de ırkçılığın kendine asla yer bulamadığını belirterek, “Bu topraklar, ‘Gel… Her ne olursan ol, yine gel’ diyen Mevlana’nın, ‘İncinsen de incitme’ diyen Hacı Bektaş’ın, ‘Yaratılanı severim, Yaradan’dan ötürü’ diyen Yunus Emre’nin hamurunu yoğurduğu topraklardır” dedi.

MİLLİYETÇİLİK

Başbakan Erdoğan, milliyetçilik anlayışlarının, asla slogan atmak, ayrımcılık yapmak, öfkeyi, nefreti, fitneyi, nifakı yüceltmek olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim milliyetçilik anlayışımız, millete hizmetkarlık yapmak, milleti ve ülkeyi yüceltmek, kardeşliği pekiştirmek, aydınlık yarınlar inşa etmektir. Moğolistan’da Karakurum’dan Orhun Anıtları’na adeta bir çöl durumunda olan 42,5 kilometrelik yolu asfaltlamak suretiyle onu milletine, onu insanlığa kazandırmaktır milliyetçilik. Bosna Hersek’te Drina Köprüsü’ne, Kosova’da Fatih Camisi’ne, Prizren’de Sinan Paşa Camisi’ne, Kudüs’te şehitliğe yani ecdada ait eserlere, her nerede olursa olsun ecdad hatırasına sahip çıktık. Yeryüzünde hakkı, adaleti, barışı savunduk. Milliyetçilik anlayışımız bu. Türkiye Cumhuriyeti’nin pasaportunun, içinde altı sıfır olan ve itibarı olmayan, o parayı altı sıfırı atmak suretiyle itibarını arttıran, dünyanın her yerinde ay-yıldızlı bayrağı gururla dalgalandıran biz olduk. Bizim millet ve milliyetçilik anlayışımız budur. Kuru sloganla, ayrıştırarak, öfke ve nefretin dilini kullanarak milliyetçi değil, ülkeye ve millete hizmet ederek milliyetçi olduk.”

Millet ve milliyetçilik duygularını istismar edenlere karşı uyanık olunmasını isteyen Erdoğan, “Şunu herkes bilsin ki tek bir gayemiz vardır, o da bu topraklarda kardeşliği yüceltmektir” dedi. Erdoğan, “Ne olur, milliyetçiğiz diyenlere hangi etnik unsurdan olursa olsun şunu sorun, ‘Bu millet için, bu ülke için kaç dikili ağacınız var ve bunlar nerede’, bunu sorun” diye konuştu.