Milli Anayasa Forumu 100. toplantısını gerçekleştirdi

Milli Anayasa Forumu 100. toplantısını gerçekleştirdi
17 Aralık 2012 00:09

AKP önderliğinde yapılmak istenen yeni Anayasa’ya karşı “Atatürk’te birleştik” sloganı ile başlatılan Milli Anayasa Forumları Türkiye’nin dört bir tarafında vatandaşların yoğun katılımı ile devam ediyor.

TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Yekta Güngör Özden ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun çağrısıyla başlayan Milli Anayasa Forumunun 100. toplantısı Adana’nın Kozan ilçesinde yapıldı.

15 Aralık Cumartesi günü Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen foruma İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem, TGB Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sevim, E. Tuğamiral ve Aydınlık gazetesi yazarı Türker Ertürk ile Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ konuşmacı olarak katıldı.

Moderatörlüğünü Çetin Yiğenoğlu’nun yaptığı panelde konuşmacılar Silivri’de yaşanan hukuksuzluklara dikkat çektiler.

Halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen panelde ilk konuşmayı yapan Av. Nusret Senem, Türkiye’nin yeni bir Anayasa’ya ihtiyacı olmadığını söylerken, var olan Anayasa’nın kafalarda ‘darbe anayasası’ imajı yaratmak için özellikle 1980 Anayasası olarak adlandırıldığını, oysa bu Anayasa’da yapılan değişikliklerle 1980 Anayasası ile hiçbir ilgisi kalmadığını söyledi. Senem, yeni anayasa çalışmalarıyla federal devlet sistemin getirileceğini söyleyerek, bunun Türkiye’yi bölünmeye götüreceğini ifade etti.

Senem’in ardından söz alan E. Tuğamiral Türker Ertürk ise artık soğuk savaş yıllarında olduğu gibi ABD’nin TSK üzerinde nokta operasyonları yapamadığı için Balyoz, Ergenekon, Islak İmza gibi davalarla Türk Ordu’sunun yıpratılmak istendiğini söyledi. Anayasa’nın bir kimlik olduğunu ifade eden Ertürk, diğer ülkelerden de örnekler vererek, Türkiye’nin kimliğinin değiştirilmeye çalışıldığını söyledi.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ ise sözlerine Silivri’den selam getirdiğini söyleyerek başladı. Türk halkının özellikle televizyon programları ve dizilerle uyutulmaya çalışıldığını söyleyen Demirağ, ‘çocuklarınıza bu dizileri programları izletmeyin’ dedi. AKP iktidarını ve özellikle Balyoz, Ergenekon gibi dava süreçlerinde yandaş medyanın takındığı tavrı ağır bir dille eleştiren Demirağ, hangi partiden, hangi siyasal görüşten olursa olsun herkesin bu hukuksuzluklar karşısında tek vücut olması gerektiğini dile getirdi.

TGB Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sevim, her vatandaşın önceliğinin Türkiye olması gerektiğini söyledi. TGB olarak kişisel çıkarları, sorunları bir kenara bıraktıklarını söyleyen Sevim: “Biz TGB için ben’in biz olduğu yer diyoruz.” dedi. TGB’nin henüz çok genç olmasına rağmen yaptığı çalışmalarla halktan takdir topladığını söyleyen Sevim, “Bizler Damat İbrahim değil, Gazi Mustafa Kemal olma, Kubilay olma yolundayız. Bizim paramız, gemiciklerimiz, fabrikalarımız yok ama onurumuz var” dedi.

İşçi Partisi Adana İl Teşkilatı ve Kozan İlçe Teşkilatı, CHP Kozan İlçe Teşkilatı, MHP Kozan İlçe Teşkilatı, ADD, TGB ve Türkiye Partisi’nden yoğun katılım olduğu panel, dinleyicilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.