Millet İttifakı Rize’de adaylarını tanıttı: Çayın sorunlarını biz çözeriz

Millet İttifakı Rize’de adaylarını tanıttı: Çayın sorunlarını biz çözeriz
21 Nisan 2023 07:57

Rize adaylarını tanıtan Millet İttifakı, kentin sorunlarını çözeceklerini belirtti. Adaylardan Toptan “1 kilo çayla 4 ekmek alınıyordu, şimdi 1 ekmek. 1 ekmeğe mi oy vereceksiniz 4 ekmeğe mi?” dedi.

 

 

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler öncesi Rize’de tek liste ile seçime girecek olan Millet İttifakı partileri, Rize Kültür Merkezi’nde düzenlediği törenle milletvekili adaylarını tanıttı.

Tanıtım toplantısına Millet İttifakı’nın adayları Tahsin Ocaklı, Köksal Toptan ve Muhammet Yılmaz’ın yanı sıra ittifak partilerinin il ve ilçe yöneticileri ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Saadet Partisi GİK üyeleri Ümit Çebi ve Hasan Uzun katıldı.

Yüksek heyecana sahne olan salonu dolduranlar sık sık “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı. AK Parti’nin kentteki hakimiyetini bitirmek isteyen Millet İttifakı adayları, Rize’de 2 vekil kazanmayı hedeflediklerini dile getirdiler. 2018 seçiminde AK Parti yüzde 64,85 oy oranıyla 3 milletvekili çıkarmıştı.

 

 

YILDIZ: BİRLİKTE BAHARI BAŞLATACAĞIZ

 
Gazete Duvar’da yer alan habere göre törende kürsüye çıkan Saadet Partisi kontenjanından 3’üncü sıradan aday gösterilen Muhammet Yıldız, Millet İttifakı partileri olarak Türkiye’nin geleceği için bir araya geldiklerini söyledi.

“Her bahar bir çiçekle başlar derdi Erbakan Hoca. Bizler bu bahçeyi oluşturmak için top yekûn bir çiçek olup yeni bir baharı başlatacağız” diyen Yıldız, “heyecan içinde mücadele ettiklerini” dile getirdi.

Yıldız, “Bizler heyecana kuşanmış milletvekili adayı kardeşleriniz olarak, sizlerin vekili olarak, sizin adınıza; haksızlıkla, adaletsizlikle, çifte standartla, zorbalıkla, liyakatsizlikle ve kutuplaşmayla mücadele etmek için 14 Mayıs günü heyecanını yitirmiş ve sadece kendi menfaatlerini düşünen mevcut zihniyeti zeminden silmek için buradayız” dedi.

 

 

TOPTAN: BİR KİLO ÇAYLA DÖRT EKMEK ALINIRKEN ŞİMDİ BİR EKMEK ALINIYOR

 
Seçimlere Rize’de CHP listesinde girecek Millet İttifakı partilerinden İYİ Parti’nin adayı Köksal Toptan, konuşma sırası kendine geldiğinde kürsüye yanında getirdiği 4 somun ekmekle çıktı.

 

Listede ikinci sırada yer alan Toptan, iktidarın çıkardığı çay kanunu ile üreticiyi yok saydığını ve iş insanlarına öncelik verdiğine vurgu yaptı.

Millet İttifakı’nın iktidara geldiğinde çay kanununu üreticilerle ve ÇAYKUR’un bileşenleriyle yapacağını dile getiren Toptan, “Biz geldiğimiz zaman adam gibi kanun yapacağız. ÇAYKUR’da çalışan işçi kardeşlerim var, onları sürekli kandırıp duruyorlar. AKP İl Başkanı mevsimlik işçilere kadro vereceklerini söylüyor. İşçi kardeşime sesleniyorum; senin kadronu Kemal Kılıçdaroğlu verir” diye konuştu.

“Ekmekse ekmek, işse iş, aşsa aş işte buradayız, ver oyunu al ekmeği” diyen Toptan, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben Rize’de siyaset yaptığım zaman Rizeli çay üreticisi bir kilo çay sattığı zaman dört tane ekmek alıyordu. Şimdi bir tane ekmek alabiliyor. Çay üreticilerime sesleniyorum; bir ekmeğe mi oy vereceksin dört ekmeğe mi? Senin elinden üç tane ekmeği alana halen daha oy mu vereceksin? Biz buradayız, hazırız. Size dört ekmeği vermeye hazırız. Siz hazır mısınız? Gençler arkamızda birleşin. Birleşe birleşe kazanalım. Hayallerinizi tekrar geri alın. İş imkanlarınızı tekrar geri alın.”

 

 

OCAKLI: DÖRT DÖNEM BOYUNCA ÜÇ VEKİL ÇIKARDINIZ, RİZELİ İÇİN NE YAPTINIZ?

 
Millet İttifakı listesinde 1’inci sırada olan CHP’li aday Tahsin Ocaklı, Rize’nin hak ettiği hizmeti Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığında alacağını vaat etti.

Millet İttifakı’nın gençlerle, öğrencilerle, işçilerle ve emeklilerle ilgili çözümlerinin hazır olduğunu belirten Ocaklı, “Bize de bu projelere sahip çıkıp ittifakımızın bu projelerini Rizeliler adına bir gün yerine getirmek kalıyor. Hiç şüpheniz olmasın kazanan biz olacağız. 15 Mayıs sabahına kadar, gerekirse sabahlara kadar alanlarda olacağız. Sizlerle beraber 15 Mayıs sabahında Rizelinin geleceğini daha iyi bir yere getirmek için kutlama yapacağız” dedi.

 

Bölgede 1 buçuk milyon insanın geçimini sağladığı çay ile ilgili üreticilerin büyük sorunları olduğunu dile getiren Ocaklı, iktidarın Rize’de her dönem yüksek oy oranı almasına rağmen sıkıntıları çözmediğini aksine büyüttüğünü ifade etti.

“Size dört dönem boyunca üç vekillik verilmedi mi? Bu insanlardan ne istiyorsunuz?” diye soran Ocaklı, sözlerine şöyle devam etti:

“Dört dönemdir size verilen bu gücü kullanıp Rizeli için ne yaptınız, ÇAYKUR’a dair ne yaptınız? Özelleştirme tehdidi hâlâ önümüzde duruyor. Varlık Fonu’nda kalan ÇAYKUR’un bir tehlikesi yok mu? Benim çay işçimin durumu ne olacak? 15 liradan aşağıya bir kuruş verirseniz bunun hesabını sorarız size. ÇAYKUR çalışanı, çay üreticileri hakkını alacak.”

 

 

SALICI: TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ KUCAKLAYACAĞIZ

 
Rize Kültür Merkezi’ndeki toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Türkiye için ayrışma döneminin sona erdiğini” söyledi.

Salıcı, “Bizi yıllarca ayrıştırmaya çalıştılar, doğuştan gelen bazı özelliklerimizden dolayı ya da çok doğal bazı farklılıklarımızdan dolayı. Uzun zaman başarılı oldular ama günün sonunda altı farklı siyasi gelenekten gelen partiler bir araya geldiğinde tarihi başarıların altına imza atıldı. Şu anda altı siyasi parti bir araya geldi, çok daha büyük Türkiye’nin geleceğini kucaklayacak, çok daha büyük siyasi başarıların altına imza atmaya namzet bir ittifak kuruldu” diye konuştu.

 

 

ÇEBİ: KİRLİ PARAYA KARŞI CHP’NİN ALTI OKUNA MÜHÜR VURACAĞIZ

 
Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Çebi ise partisinin CHP ile yaptığı ittifaka eleştirilere şu sözlerle cevap verdi:

“Bazıları bize CHP’nin altı okunun altına mührü vururken vicdanımızın sızlayıp sızlamayacağını soruyorlar. Bunu diyenlerin anlayın ki cüzdan meseleleri var. Ben buradan haykırıyorum; biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı okunun altına mührümüzü vururken cüzdanlarımıza girecek olan kirli ve haram paralardan değil hak hukuk adalet diyerek vuracağız.”