‘Millet İttifakı kazanırsa Türk Lirası Dolar karşısında değer kazanacak’

‘Millet İttifakı kazanırsa Türk Lirası Dolar karşısında değer kazanacak’
9 Mart 2023 11:09

ABD’li banka Wells Fargo Türkiye’deki seçimlere ilişkin olası senaryolarını aktardı. Banka, seçimleri muhalefetin kazanması durumunda Türk lirasında benzeri görülmemiş bir ralli yaşanabileceğini belirtti.

 

 

Sözcü’de yer alan habere göre ABD’nin en büyük bankalarından Wells Fargo, Türkiye’deki seçimlere dair bir rapor kaleme aldı. Rapora göre, seçimleri muhalefetin kazanması durumunda Türk lirasının dolar karşısında değeri artacak.

Wells Fargo ekonomisti Brendan McKenna tarafından kaleme alınan rapora göre muhalefet partilerinin kazanacağı bir zafer, daha ortodoks para politikasına dönülmesine neden olabilir. Bu da lira için büyük kazanımları tetikleyebilir.

McKenna ayrıca yatırımcıların da Merkez Bankası’nın (TCMB) ortodoks faiz belirleme rejimine döneceğine dair beklentilerinin arttığını belirtirken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun beklenmedik galibiyetinin lirayı ‘keskin ve önemli ölçüde’ yükselteceğini söyledi.

 

DOLAR/TL İÇİN YIL SONU SENARYOLARI

 
McKenna, “Bağımsız bir merkez bankası restore edildiğinde ve ortodoks bir para politikası çerçevesi uygulandığında, lira modern tarihin en büyük rallilerinden birini yaşayabilir” dedi.

Rapora göre, muhalefet zaferinin ardından, Türk lirası ikinci çeyreğin sonuna kadar yüzde 20 güçlenebilir. Bu senaryoda Dolar/TL’nin yılı 15 seviyesinden kapatabileceği ve liranın 2024’te güçlenmeye devam edeceği belirtildi.