'Millet iradesine ve demokrasiye saygısızlıktır'

'Millet iradesine ve demokrasiye saygısızlıktır'
13 Ağustos 2012 12:17

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün teröristler tarafından kaçırılmasını değerlendiren TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ”Kınanması gereken bir husustur. Kınıyorum, Bu millet iradesine, demokrasiye ve Meclisimize saygısızlıktır” dedi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılmasına tepki gösterdi.

Olayla ilgili bilgi aldıktan sonra Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen ile görüştüğünü belirten Çiçek, ”Sayın Aygün’ün eşi de oradaydı. Eşiyle görüştüm. Aldığım bilgileri sayın Kılıçdaroğlu ve sayın Adnan Keskin ile paylaştım. İlk bilgiler ışığında da hissiyatımı, tepkimi dün gece ifade etmeye çalıştım” dedi.

Durumun millet iradesine, demokrasiye ve Meclise saygısızlık olduğunu belirten Çiçek, ”Kınanması gereken bir husustur. Kınıyorum. Çalışma devam ediyor. Ayrıntıları bir görmemiz lazım. Neden Tunceli, neden Sayın Aygün, neden milletvekiline karşı böylesine saygısızca bir eylem gerçekleşmiş oluyor? Ayrıntılar beli olunca daha detaylı bir değerlendirme yaparım.” diye konuştu.