MHP'li Yalçın: Başbakan'ın partimizi suçlaması çok hazin

MHP'li Yalçın: Başbakan'ın partimizi suçlaması çok hazin
19 Temmuz 2013 11:50

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP İstanbul İl Başkanlığı’nın bir gazete binası önünde düzenlediği protestoyu “MHP’nin sokakları terörize ettiği” şeklinde yorumladığını belirterek, Başbakan’a tepki gösterdi.

Yalçın, yazılı açıklamasında Başbakan’ın söz konusu gazetenin kamu vicdanını rahatsız edecek şekilde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli aleyhine tahrik edici ve aşağılayıcı manşetinden tek kelime bile söz etmediğini ifade etti. MHP’nin protesto ile demokratik hakkını kullandığını savunan Yalçın, şunları kaydetti:

“MHP’nin devlete ve insanımıza zarar verecek sokak hareketlerine bulaşmaması ve sağduyulu tutumu öteden beri kamuoyunda alkışlanırken, Sayın Başbakan’ın partimizi suçlaması çok hazindir. Kargaları bile güldürecek bu iddialara kim inanır? MHP; demokrasinin çoğulcu demokrasinin nimet ve faziletlerine inanmış kimselerden oluşan bir partidir. Partimiz, faaliyetlerini daima meşru zeminde ve yasalar çerçevesinde sürdürmektedir. Meşru ve yasal çerçevedeki eylemlerden faydalanmak, bütün siyasi partilerin hakkıdır. Bu hak, yasal sınırlar içinde faaliyet gösteren bütün sivil toplum örgütleri ve bireyler için de geçerlidir.”