MHP’li vekil adayı: Kara propaganda yapıyorlar, benim için ‘Atatürkçü’ diyorlar

MHP’li vekil adayı: Kara propaganda yapıyorlar, benim için ‘Atatürkçü’ diyorlar
21 Haziran 2018 15:53

MHP Bolu 1. sıra milletvekili adayı Adem Evcil, katıldığı parti toplantısında ‘Hakkımda kara propaganda yapılıyor. ‘Atatürkçü’ olduğum söyleniyor. Benim çocukluğum Kur’an kurslarında geçti, babam imam hatip müdürü’ dedi.

 

 

MHP Bolu 1. sıra milletvekili adayı Adem Evcil’in parti toplantısında söylediği sözler sosyal medyada tepkilere neden oldu. 24 Haziran seçimleri kapsamında partililerle bir araya gelen Evcil, hakkında ‘Atatürkçü’ olduğuna dair ‘kara propaganda’ yapıldığını iddia etti. Evcil, gelen eleştiriler üzerine özür diledi ve sözlerinin çarpıtıldığını öne sürdü.

‘ATATÜRKÇÜ OLDUĞUMU SÖYLÜYORLAR, ÇOCUKLUĞUM KUR’AN KURSLARINDA GEÇTİ’

Evcil’in konuşması toplantıya katılan bir başka partili tarafından kaydedildi. Evcil konuşmasında, “Şimdi birçok yerde kara propaganda yapmaya başladılar. O kadar kara propaganda yapıyorlar ki bazen duyduklarım karşısında şok oluyorum. Çocukluğum Kur’an kurslarında geçti. Babam imam hatip lisesi mezunu, bütün öğrenim hayatını orada tamamladı. Adam diyor ki Adem başkan koyu solcuymuş, Atatürkçüymüş. Bunu söyleyen kim? Bunlar” ifadelerini kullandı.

ÖZÜR DİLEDİ

Sosyal medyadan gelen yoğun tepkiler üzerine vekil adayı Adem Evcil, Twitter hesabından açıklama yaparak, şunları yazdı:

“Malumunuz 45 günlük bir zaman diliminde yoğun çalışma periyodunda yorulabiliyoruz. İnsanın doğasında bu var ve bazen bu yorgunluklar canlı yayın kazalarına yol açabiliyor.

Sürçü lisan ettiysek tüm kamuoyundan özür dileriz. Lakin son seçim hattında konuştuklarımızı çarpıtmanın başka yönlere çekmenin size sağlayacağı hiç bir fayda yoktur.

Suriyeliler meselesinde çözüm önerisi olmayanların konuyu ‘Ensar’ ve ‘Muhacir’ kavramlarına getirmesi neyse, Atatürk ile ilgili konuyu da çarpıtmak aynı şeydir.

Dolayısıyla biz Ensar ve Muhacirin ne olduğunu da, ne anlama geldiğini de biliriz! Atatürk sevgisinin ne olduğunu da!

Dolayısıyla buradan size ekmek çıkmaz. Bolu’ya dair ne projeniz var gelin onu konuşalım. Siyaset üstü saygı duyulması gereken kişiler ve kavramlar hepimizin başının tacı, geleceğimizin teminatıdır. Atatürk’ü atarsak, Türklüğe su katarsak, ite kemik atarsak gök girsin kızıl çıksın! Saygılarımla.”