Metin Feyzioğlu:’Türkiye,yalnız kalarak kanı durduramaz’

Metin Feyzioğlu:’Türkiye,yalnız kalarak kanı durduramaz’
23 Ağustos 2013 21:46

Türkiye Barolar Birliği’nce (TBB) düzenlenen ve Mersin Barosu tarafından organize edilen ‘Avukat Spor Oyunları’, 25 baroda bin avukatın katılımı ile başladı. Açılış törenine katılan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Suriye’de yaşananların çok korkunç olduğunu belirterek Ortadoğu’da yaşananlar nedeniyle kanın durdurulmasını Türkiye’nin yalnız kalarak önleyemeyeceğini söyledi.
‘Avukat Spor Oyunları’ Tevfik Sırrı Gür Stadyumunda başladı. Oyunlar için yapılan törene Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şimşek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen ve avukatlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Mersin Barosu Başkanı Alpay Atmen, 25 barodan bin avukatın katıldığı Avukat Spor Oyunları’nın kentin tanıtımında büyük bir rol oynayacağını belirterek, “Mersin Barosu olarak Akdeniz Oyunlarının Mersin’e aşıladığı olimpiyat ruhu ışığında bu güzel organizasyona talip olduğumuzda biliyorduk ki, bu organizasyon Mersin’e yakışacaktır” dedi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da, yaptığı konuşmasında ev sahipliği yapan Mersin Barosu yönetimine teşekkür ederek, oyunların başarılı geçmesi dileğinde bulunarak açılışı yaptı. Feyzioğlu, konuşmasının ardından başlama vuruşunu yapmasının ardından Mersin karması ile Barolar karması futbol maçı başladı.

 

 
SURİYE’DE ÇIKAN GÖRÜNTÜLER ÇOK KORKUNÇTU
Feyzioğlu daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıtladı. Suriye’de yaşananların sorulması üzerine Feyzioğlu, ortaya çıkan görüntülerin insanlık onuruna yakışmayacağını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şu anda sporun kardeşliği ve barış ortamındayız. Tüm Türkiye’ye ve Ortadoğu’ya barışın ve kardeşliğin hakim olmasını yürekten dilerim. Dün Suriye’den çıkan görüntüler çok korkunçtu. Kim yaptı, ne oldu bu an için bilmemiz mümkün değil. Yabancı kaynaklarda, Suriye kaynakları da çok farklı bilgiler aktarıyorlar, ama görüntüler çok korkunç. Bunu kimin yaptığından daha önce böyle bir insanlık suçunun işlenmesinin mutlaka ve mutlaka ağır bir şekilde kınamalıyız, şiddet ve nefret ret etmeliyiz. Ondan sonra kimin yaptığına bakmalıyız. Önemli olan o bebekler, çocuklar katledilmiş midir, katledilmemiş midir? Bu olayın arkasında kim varsa mutlaka bulunmalıdır ve gerekiyorsa uluslararası ceza mahkemesinde yargılanmalıdır. Bizim burada isyan ettiğimiz husus şudur; bir takım ufak siyasi hesaplar, çıkarlar karşısında bu insanlar katledilmiştir, yok edilmiştir. Amaç sorumluluğu birine yıkmak değildir. Bunların hepsi orada katledilenler karşısında anlamsızdır. Bir çocuğun hayatı ile bir siyasi çıkar kimin olursa, ne kadar büyük olursa olsun karşılaştırıldığında o siyasi çıkar o menfaat elbette anlamsızlaşmaktadır. Bakın Türkiye saygın yalnızlık veya değerli yalnızlık gibi bir noktaya getirildi. Komşularla sıfır sorundan, sırf soruna ve oradan da saygın yalnızlığa geldi. Oysa Ortadoğu’da, Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta kanın durdurulması Türkiye önleyebilir, ama yalnız kalarak önleyemez. Dünya ile birlikte önleyebilir. Dünya harekete geçirebilerek önleyebilir, dünya karşısına alarak önleyemez.” 25 barodan bin avukatın katıldığı ‘Avukat Spor Oyunları’ 1 Eylül 2013 tarihinde son bulacak.