Metal Destekli Porselen Kaplama

Metal Destekli Porselen Kaplama
11 Kasım 2022 08:42

Metal destekli porselen kaplama, uzun kullanım ömrü sunmasının yanı sıra uygun fiyatlı olması ile tercih edilmektedir. İyi seviyelerde mekanik özellikleri sayesinde diş eti sağlığı için gerekli olan biyolojik kalitesi ile tatmin edici estetik sonuçlar sunabilmesi de tercih sebepleri arasında yer almaktadır. Metal destekli porselen kaplama pendik diş kliniği tedavilerinden biri olarak öne çıkmaktadır.

 

Metal Destekli Porselen Kaplama

 

Metal destekli kaplama çeşitli nedenlere bağlı olarak kron harabiyetine uğrayan dişleri korumak amacı ile uygulanan ve üretiminde sadece metal alaşımları kullanılan sabit protezler olarak öne çıkmaktadır. Bu kaplama çeşidinde ısırma ve çiğneme kuvvetine karşı oldukça dayanıklılık sunulması öne çıkmaktadır. Muhtemelen aşınma bakımından en uzun süre dayanan restorasyon türü olmaktadır.

 

Dişte çatlama ya da kırılma problemlerinin oldukça nadir görülmesi ve metal kaplamaların en önemli dezavantajı olması da metalik renkli görüntüsüne bağlı olmaktadır. Estetik beklentinin çok fazla olmadığı azı dişleri için çok iyi bir seçim olarak öne çıkmaktadır.

 

Metal Destekli Porselen Diş

 

Metal destekli porselen diş pendik diş kliniği ile hazırlanan ve hasar görmüş dişlerin korunması amacı ile yapılan metal bir altyapının üzerine yüksek sıcaklıklar ile kaynaştırılan porselen kaplama çeşidi olmaktadır. Metal dişin ihtiyaç duyduğu dayanıklılığı sunan ve beyaz renkli porselen ise iyi bir estetik görünüm elde edilmesini sağlayan özellikleri ile öne çıkmaktadır. Doğal dişler ile uyumlu renklerde tasarlanan bu kaplama çeşidi metal desteksiz porselen ile geliştirilene kadar uzun yıllarca estetik diş kaplaması olarak başarı ile uygulanmaktadır.

 

Metal Destekli Porselen Dişlerin Kullanım Ömrü

 

Metal destekli porselen kaplama dişlerin ömrü kişisel hayat akışına ve alışkanlıklara göre ve ağız hijyeni uygulamalarına bağlı olarak kaplamaların aşınma ile birlikte yıpranma oranına göre uzayıp kısalabilmesi ihtimali mevcut olmaktadır. Ortalama olarak bakıldığında ise kullanım ömrü 10 ile 12 yıl arasında değişkenlik göstermektedir. Uygun bir şekilde ağız bakımı yapılması halinde ve diş eti sağlığı korunduğu takdirde kullanım süresini ve performansını uzatmak oldukça mümkün hale gelmektedir. Daha fazla bilgi ve işlem için uzman diş hekimleri en doğru tercih pendik diş kliniği olmaktadır.