Mesut Özil, Arsenal’a 5 yıllık imzayı attı

Mesut Özil, Arsenal’a 5 yıllık imzayı attı
3 Eylül 2013 16:35

Arsenal, Real Madrid’de forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil’i renklerine bağladı.

 

İki kulüp de anlaşmayı resmen açıkladı.

Real Madrid, Özil’in transferi için İngiliz kulübü Arsenal ile 47 milyon avro’ya anlaşmaya vardığını duyurdu.

Beklenen haber La Liga’da transfer süresinin kapanmasına yarım saat kala geldi. Böylece Mesut, Real Madrid futbol tarihinin en fazla bonservis bedeli ile satılan oyuncusu unvanının da sahibi oldu. Bu rekor daha önce 43 milyon avro ile Breziyalı Robinho’ya aitti. Mesut’un Real Madrid’den gönderilmesindeki en önemli faktörün Bale’nin transfer edilmesi olduğu açıklandı. Galli yıldızın alınması ile sol kulvarda yedeğe çekilen Mesut Özil, tercihini İngiliz kulübünden yana kullandı.

Mesut Özil için Manchester United ve PSG kulüplerinin de devrede olmasına rağmen en iyi teklifin Arsenal kulübünden geldiği belirtildi. Arsenal ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Mesut’un yıllık 8.5 milyon avro elde edeceği öğrenildi. Özil, Real Madrid’den yılda 5 milyon avro kazanıyordu.

Bu arada, Real Madrid’in Bale’ye imza attırdığı törende Mesut Özil’in satılmasına karşı çıkan bir grup Real Madrid taraftarına başkan Perez tepki gösterdi. Real Madrid başkanı Florentino Perez ‘Özil satılamaz’ tezahüratı yapan taraftarlara eliyle ‘Susun’ işareti yapması dikkat çekti.

1988 yılında Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde dünyaya gelen Mesut Özil, Portekizli hoca Mourinho’nun isteği ile Werder Bremen’den Real Madrid’e 15 milyon avro karşılığında transfer oldu. Madrid kulübü ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Mesut geçtiğimiz hafta bir reklam şirketi ile yaptığı çekimlerde Real Madrid’den memnun olduğunu ve sözleşmesi bitene kadar bu formayı giyeceğini belirtmişti. Mourinholu Real Madrid’de ilk 11’in değişmez oyuncularından biri olan Mesut Özil, İtalyan hoca Ancoletti’nin takımın başına gelmesi ile kadroda kendisine yer bulmakta zorlanıyordu.

 

MESUT ÖZİL BÜYÜK BİR KULÜBE GELDİĞİM İÇİN ÇOK HEYECANLIYIM

 

Transferi resmi internet sitesinden açıklayan Arsenal Kulübü, Mesut Özil’in de açıklamalarına yer verdi.

 

Mesut Özil,” Arsenal gibi büyük bir kulübe geldiğim için çok heyecanlıyım ve Premier Lig’de oynamayı bekliyorum. Futbolcu olarak benim kişisel gelişmem için çok iyi olacak. Özellikle teknik direktör Arsene Wenger ile birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum.Görüşmelerimizden kulübün büyük hırsı olduğu belli ve heyecanlı bir geleceğin parçası olacağımı bekliyorum” dedi.
Teknik direktör Arsene Wenger ise, Mesut Özil ile ilgili olarak şunları söyledi;

“Mesut Özil’i kadromuza kattığımız için çok memnunum. O büyük bir futbolcu. Kalitesini hem kulüp hem de uluslararası düzeyde kanıtladı. O’nu uzun süredir izledik ve hayran kaldık. Yaz boyunca en iyi futbolcuları kulübümüze getireceğimizi söylemiştim. Mesut yetenekli ve takımımıza mükemmel bir ek olacak. Milli maçlardan sonra onu aramızda görmek için sabırsızlanıyorum diye konuştu.
Arsenal CEO’su Ivan Gazidis de, Mesut Özil ile kontrat imzalandıktan sonra yaptığı açıklamada, Bizim için heyecanlı bir gün. Avrupa’nın en parlak genç yeteneklerinden dünya çapında bir futbolcuyla kontrat yaptık. Kulübün sahibi Kroenke, Arsene Wenger’e tam destek veriyor. Takımı kuvvetlendirmek ve yetenekli futbolcular almak için önemli yatırımlar yapıyor” şeklinde konuştu.