Meslektaşına kurşun yağdırdı, işyerini ateşe verdi

Meslektaşına kurşun yağdırdı, işyerini ateşe verdi
7 Temmuz 2013 22:05

İzmir’de, işletmesini devrederek kendisiyle aynı işi yapan arkadaşı Sadettin Uslu’nun kahvehanesini satın almak için istediği miktarı ödeyen Mahsum A., iddiaya göre, kendisinden bir miktar daha ödeme yapılması istenince aldatıldığını düşüp çılgına döndü.

Elinde benzin bidonu ve belinde çift tabancayla işyerini basan Mahsun  A., Uslu’ya kurşun yağdırarak kahvehaneyi ateşe verdi. Uslu’nun öldüğü belirlenirken  teslim olmamak için polise de ateş açan Mahsun  A., yakalanarak gözaltına alındı.
Olay, bugün saat 03.30 sıralarında, Basmena Semti Fevzipaşa Bulvarı numara 151’daki iş hanının zemin katında bulunan kahvehanede meydana geldi. Evli ve iki çocuk babası Sadettin Uslu (48), iddiaya göre, kendisiyle aynı işi yapan arkadaşı ve aynı semte işyeri bulunan meslektaşı evli ve 1 çocuk babası Mahsum A., (38) kahvehanesini devredeceğini söyledi.

ÇİFT TABANCI BASKIN

Arkadaşının işlek bir noktadaki kahvehanesini almak için Mahsum A., iddiaya göre, kendi işyerini satarak parasını Uslu’ya teslim etti. Geçen zamana rağmen işyerini devretmeyen Uslu, iddiaya göre, Mahsun A.’dan ayrıca 50 bin TL daha istedi. Bunun üzerine çılgına dönen Mahsun A.,  beline taktığı çift tabanca ve benzinlikten aldığı bir bidon benzin ile açık olan işyerine gitti.. Mahsun A.’nın belinden tabancaları çıkartması üzerine işyerinde bulunan 4 kişi panikle dışarı kaçtı.

POLİSE DE ATEŞ AÇTI

Kurşun yağdıran Mahsun A., Uslu’yu yanağı, ensesi ve sağ bacağından yaraladı. Kanlar içinde Uslu’nun yere düşmesi üzerine yanında getirdiği benzini etrafa saçan Mahsun  A.,  işyerini  ateşe verdi. Vatandaşların ihbarı üzerine 155 haber merkezi olay yerine polis, itfaiye ve önlem amaçlı sağlık ekiplerini sevk etti. Mahsun  A. işyerine girmek için hareket eden polis ekiplerine , ateş açtı. Önlem alan ekipler Mahsun  A.’ya teslim olması için çağrıda bulundu. Çağrıya rağmen Mahsun A.’nın birkaç kez daha ateş açması üzerine, Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nden ekipler olay yerine takviye geldi. İtfaiye ekipleri bu hareketliliğe rağmen dışarıdan içeriye su sıkarak alevlerin büyümesini önlemeye çalıştı. Bu sırada yapılan `teslim ol’ çağrısı sonuç verdi. Özel harekat polisleri işyerine girmeden, silahları ile bir buçuk saat sonra cinayet ekiplerine teslim olan Mahsun  A., gözaltına alındı. İşyerine giren itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Olayın yaşandığı kahvehane ile bitişik olan  elektrikçide bekçi olan, silah sesleri üzerine işyerinden çıkmayıp saklanan Çağdaş Balıbey’in (35) dumandan etkilendiği anlaşıldı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılıp tedaviye alınan Balıbey’in de  sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

“EKMEĞİMLE OYNADI, BENİ İŞİMDEN ETTİ”

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, kurşun yağmuruan tutulan Uslu’nun öldüğünü belirledi.  İşyerindeki yapılan araştırmada 20’ye yakın boş kovan bulunduğu kaydedildi. Nöbetçi Savcı’nın incelemesi sonrası Uslu’nun cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Hastanedeki sağlık kontrolü sonrası Bozyaka’daki Cinayet Büro Amirliği’ne getirilen Mahsun  A., binaya girişi sırasında basın mensuplarına, “Ekmeğimle, gururumla, kişiliğimle oynadı. Paraya tapan bir insandı, beni işimden etti” dedi. İlk ifadesinde, “Sadettin Uslu işyerini bana satmak istediğini söyledi, anlaştık. Bende kahvehanemi satıp parasını ona verdim. Sonra benden 50 bin TL daha istediğini yoksa vazgeçeceğini söyledi. Çılgına döndüm” dediği belirtilen Mahsun  A.’nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.