Merkez Bankası bağımsızdır

Merkez Bankası bağımsızdır
16 Ocak 2012 12:09

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası’nın bağımsız olduğunu vurgulayarak, “Biz Merkez Bankası’nın güçlü bir performansı olduğunu düşünüyoruz. Merkez Bankası kararları reel sektörü etkileyebilir ama biz müdahale edemeyiz” dedi.

ANKARA (ANKA) – Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası’nın bağımsız olduğunu vurgulayarak, “Biz merkez Bankası’nın güçlü bir performansı olduğunu düşünüyoruz. Merkez Bankası kararları reel sektörü etkileyebilir ama biz müdahale edemeyiz” dedi.
Bakan Şimşek, Bakanlık Toplantı Salonu’nda “Son makro ekonomik gelişmeler ve 2011 yılı merkezi yönetim bütçe gerçekleşmeleri” konulu bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda basın mensuplarının sorularına da yanıt veren Şimşek, Merkez Bankası’nın bağımsız olduğunun altını çizdi. Şimşek, “Merkez Bankası para politikasından sorumludur. Bağımsızdır. Biz merkez bankamızın hakikaten Türkiye’nin dış şoklara karşı korunmasında, ekonomik istikrarı sağlamasında çok güçlü bir çaba gösterdiği kanısındayız. Zaman zaman alınan politika kararlarının reel ekonomiye yansımaları olabiliyor. Bu değerlendirme hükümetimizin tabii ki değerlendirmesi olabilir. Gerekli değerlendirmeyi yapabilir. Maliye Bakanı olarak ben kur politikasına ve para politikasının detaylarına ilişkin açıklama yapmıyorum” diye konuştu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası’nın bağımsız olduğunu vurgulayarak, “Biz Merkez Bankası’nın güçlü bir performansı olduğunu düşünüyoruz. Merkez Bankası kararları reel sektörü etkileyebilir ama biz müdahale edemeyiz” dedi.

 

ANKARA – Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası’nın bağımsız olduğunu vurgulayarak, “Biz merkez Bankası’nın güçlü bir performansı olduğunu düşünüyoruz. Merkez Bankası kararları reel sektörü etkileyebilir ama biz müdahale edemeyiz” dedi.
Bakan Şimşek, Bakanlık Toplantı Salonu’nda “Son makro ekonomik gelişmeler ve 2011 yılı merkezi yönetim bütçe gerçekleşmeleri” konulu bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda basın mensuplarının sorularına da yanıt veren Şimşek, Merkez Bankası’nın bağımsız olduğunun altını çizdi. Şimşek, “Merkez Bankası para politikasından sorumludur. Bağımsızdır. Biz merkez bankamızın hakikaten Türkiye’nin dış şoklara karşı korunmasında, ekonomik istikrarı sağlamasında çok güçlü bir çaba gösterdiği kanısındayız. Zaman zaman alınan politika kararlarının reel ekonomiye yansımaları olabiliyor. Bu değerlendirme hükümetimizin tabii ki değerlendirmesi olabilir. Gerekli değerlendirmeyi yapabilir. Maliye Bakanı olarak ben kur politikasına ve para politikasının detaylarına ilişkin açıklama yapmıyorum” diye konuştu.

 

ANKA